«Прострочена» ковбаса та гнилі помідори: результати обстеження закладів торгівлі у Красилівці

Броварська районна комісія щодо здійснення державного контролю за додержанням вимог законодавства у сфері торгівлі, ресторанного господарства, ринків, побутового обслуговування населення провела моніторинг роботи чотирьох магазинів, перукарні та кафе у селі Красилівка. Про це повідомляє прес-служба Броварської райдержадміністрації

За результатами обстежень було виявлено наступні порушення:

— в одного працівника, який здійснює обслуговування населення, відсутня медична книжка;
— в одному закладі відсутній куточок споживача;
— в одному закладі куточок споживача розміщено в недоступному місці;
— книга скарг та пропозицій відсутня в 1 закладі;
— в одному закладі не пред’явили ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами;
-у двох закладах реалізують пиво на розлив, не маючи статусу кафетерію;
— у трьох закладах відсутня вивіска щодо заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, в двох закладах дані таблички не яскраві (папір формату А4);
— у двох закладах при торгівлі харчовими продуктами на вагу (сирого мяса, ковбас та ін.) відсутня проточна вода;
— у двох закладах відсутня документація на продукцію (сертифікати);
— в одному магазині не дотримується температурний режим: при максимальній температурі зберігання продуктів харчування 6 градусів, температура в холодильнику була 7 градусів.

Низка продуктів харчування продавалася без маркування або стікерів з відміткою про дату виробництва та кінцевого терміну зберігання: м'ясо, фарш, печиво, в’ялена риба (підлящ, карась, судак, лящ, окунь).

В чотирьох магазинах виявлені продукти харчування, термін придатності яких закінчився, але вони були виставлені на продаж:  ковбаса ліверна, зельц домашній, тістечка «Стара Прага», помідори. У присутності членів комісії ці продукти були зняті з реалізації.

Також зафіксовано порушення товарного сусідства: у двох торгових закладах в одному торговому залі здійснювався продаж продуктів харчування та побутової хімії.

У двох закладах відсутні належні умови для миття розроблювального та торгівельного інвентаря. У трьох торгових закладах продукти харчування (сіль та ін.) зберігали в торговому залі на підлозі, просто під ногами у покупців. В одному закладі було брудно та ще один заклад потребує ремонту. У двох закладах працювали не оформлені належним чином працівники.

загрузка...
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

НОВИНИ

20.08.2017
19.08.2017
18.08.2017