1 тис. грн для вакцинованих українців 12-18 років: Кабмін розроблятиме програму виплат

0

Володимир Зеленський поставив Кабміну завдання підготувати окрему програму виплати 1 тис. грн для українців віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Інформацію про це розміщено на сайті Президента України

Виплата відбуватиметься у межах програми «єПідтримка».

За інфоомацією  міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, від коронавірусу вже  щеплювалося понад 40 тис. дітей. 

Нагадаємо, в Україні МОЗ рекомендувало щепити проти COVID-19 дітей 12-17 років, які не належать до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, але лише за умови наявності в них усіх обов’язкових рутинних щеплень.

Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцин, дітей віком від 12 років у МОЗ рекомендують щеплювати вакциною Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Для них цю вакцину використовують за тією ж схемою, що й для дорослих, – дві дози по 0,3 мл із інтервалом у 21-28 діб.

Як доповів  під час селекторної наради Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уже понад 6,7 млн українців подали заявки на отримання 1 тис. грн допомоги від держави в межах ініційованої Президентом програми «єПідтримка».

Наразі допомогу виплачують 8 банків-партнерів, долучитися до програми ще мають 15 фінансових установ. На відповідні рахунки українців уже перераховано 6 млрд грн, повідомив Шмигаль. У межах програми громадяни скористалися 1 млрд грн, із яких на книжки було витрачено 35% коштів (кіно –  29%, залізничні квитки – 13%, театри – 12%, спортклуби – 7,5% тощо). За інформацією Прем’єр-міністра, розробляється порядок запровадження категорії «ліки» для повністю вакцинованих людей віком понад 60 років.

«Наразі проти COVID-19 в Україні вакциновано 14,8 млн осіб, з яких 13,98 млн отримали дві дози. 9 січня відкрилася можливість щеплення бустерною дозою. І на сьогодні додаткову дозу отримало 20 тисяч осіб», –  розповів Шмигаль.

Також під час наради було акцентовано на необхідності заохочення до вакцинації сільського населення. Зокрема Міністерство охорони здоров’я планує організувати роботу близько 800 мобільних бригад, які будуть пересуватися селами для забезпечення доступності щеплення для місцевого населення.

Читайте також

  1. Тисяча гривень за вакцинацію: літні люди зможуть витратити її на ліки
  2. Обов’язкова вакцинація від COVID-19: хто підпадає. Перелік МОЗ

  3. Вакцинація від коронавірусу вагітних і годуючих жінок: ризики

  4. В Україні розпочали щеплювання бустерною дозою вакцини від COVID-19
Залиште відповідь

Exit mobile version