Бацили в озері, але «купайтеся, на здоров’я!»

0

На превеликий жаль, у нашій державі вже стала трагічною закономірністю тенденція: перевірка того чи іншого небезпечного для життя та здоров’я об’єкта здійснюється лише тоді, коли на тому об’єкті стається трагедія. Так і з озером у броварському парку «Приозерний»: усі — від рядових громадян до найвищого міського керівництва — знали, наскільки ця водойма загиджена та небезпечна для купання, проте лише смерть підлітка змусила компетентні органи зарухатися…

Причому зарухалися так, що навіть фахівці Броварського відділу лабораторних досліджень Київського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України з обстеження водних об’єктів взяли воду на проби, відтак, опісля аналізу, постановили: тут не те, що небезпечно брати воду на споживання — купатися не можна, позаяк у водоймі купа інфекцій, у т.ч. гастроентероколіти, дизентерія та вірусний гепатит А.

Здавалось би, що ще треба, аби вперше за кілька років провести бодай мінімальну роботу з очищення своєї хати? Що ще треба, аби попередити людей — бережіть здоров’я й не підходьте до цього озера принаймні якийсь час! Але ж ні — то було би не по-нашому! По-нашому — намагатися «в усьому побачити позитив»!

Як відомо, 4 липня під головуванням міського голови Ігоря Сапожка відбулась розширена оперативна нарада з керівниками виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств міста та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади. Найцікавіше, що на цьому заході, як подає інформацію офіційний сайт броварської міської ради, «Броварською районною санітарно-епідеміологічною службою проінформовано, що зафіксовано 15 випадків захворювання кишковими інфекціями, але взагалі ситуація благополучна».

Це ж як виходить? У популярному озері парку виявлено низку інфекцій — в т.ч. дуже небезпечних, це офіційно встановлено інстанцією, котра представляє міську владу, натомість інша інстанція влади Броварів «заспокоює» громадян, мовляв, усе добре! Бацили в озері, але “купайтеся, на здоров’я”!

В такому контексті не дуже хочеться розбирати, про що ще говорили на згадуваній оперативній нараді, адже всі інші пункти порядку денного (внутрішні переселенці, перевірка стану автотранспорту, деякі спортивні заходи) тьмяніють порівняно зі «специфічним» ставленням влади Броварів до містян…

Станіслав Дикий.

Коментарі закриті.

Exit mobile version