Броварська лікарня – в першій черзі для шпиталізації «важких» пацієнтів із COVID-19

0

В Україні визначили перелік лікарень «першої хвилі» для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом, стан яких погіршується. Усього в державі передбачили 240 таких закладів. Про це вчора ввечері повідомило Міністерство охорони здоров’я України. Водночас, як видно з оприлюдненої онлайнкарти, на лівобережній частині Київської області це – лише медзаклади в Броварах і Яготині. Найближчі до нас – 7 лікарень у столиці, всі на правому березі Дніпра.

Як уточнюють у МОЗ, передбачено 240 медичних закладів на всій території України для госпіталізації для пацієнтів, стан яких погіршується. Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, міністерства та Національної служби здоров’я України.

Пріоритетним критерієм вибору визначили безпеку пацієнтів. Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не повинні перетинатися з інфікованими коронавірусом і мають безпечно проходили лікування.

Читайте також: Блог: Карантин у будинку хворої на COVID-2019: усе серйозно чи для «галочки»?

У повідомленні МОЗ указує, що пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю.

Броварська багатопрофільна клінічна лікарня

При виявленні симптомів коронавірусу хворим потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів, тобто за температури вище 38, яка не збивається, та утрудненому диханні – телефонувати на 103.

Читайте також: Захворіли – сидіть удома та викликайте лікаря. КОРИСНІ ТЕЛЕФОНИ

Визначені 240 спеціалізованих закладів – це лікарні «першої хвилі», зазначено в повідомленні МОЗ. У випадку збільшення кількості інфікованих, відповідно, збільшуватиметься число лікарень. Інформація оновлюватиметься при залученні нових закладів охорони здоров’я або додатковій верифікації даних.

Список лікарень можна побачити на онлайнкарті від Національної служби здоров’я України. Вона містить інформацію про місця госпіталізації та рівень оснащеності закладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. У Броварській багатопрофільній клінічній лікарні, як зазначено на мапі, на зараз є 66 інфекційних ліжкомісць, іще 34 можуть розгорнути додатково.

Інформація про Броварську багатопрофільну лікарню та про заклади Київщини, призначені для “першої хвилі” шпиталізації, на онлайнкарті НСЗУ, nszu.gov.ua

Фото – Антон Раков, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також:

  1. У броварській лікарні діятимуть нові правила відвідування
  2. Оновлений перелік критично важливих вакансій у Броварах
  3. Найпопулярніші фейки про COVID-19 – спростування від Уляни Супрун
  4. Карантин і режим надзвичайної ситуації продовжили до 24 квітня
  5. Добірка гарних новин про коронавірус
Залиште відповідь

Exit mobile version