Броварська школа №5: про День знань і готовність до нового навчального року. ФОТОРЕПОРТАЖ

0

Сьогодні в школах Броварської громади відбулися Перші дзвоники. «Лінійки» тепер не обов’язкові, однак, принаймні в скороченому форматі, вони відбулися. Не стала винятком і школа № 5. Тут протягом літа також тривали ремонти. Деякі з них завершені, однак є й багато недоробленого. Як починають навчальний рік діти – досліджувала «Трибуна».

Без «лінійки» та з мінімальними урочистостями

Нагадаємо, кілька років тому на державному рівні почали обговорювати скасування шкільних «лінійок». На яких, як зазначають ініціатори, діти змушені пектися на сонці, втрачати свідомість і слухати нудні промови чиновників. Згодом на користь ініціативи зіграли карантинні обмеження. Цьогоріч, зі слів представників управління освіти та науки, «лінійки» необов’язкові.

У школі № 5 імені Василя Стуса урочистостей не влаштовували. З 9:00 до закладу освіти прибули батьки з першачками. А їх цього року буде аж 8 класів. Тож людей зібралося немало. Після фотографувань, орієнтовно з 9:15, першачків групами по черзі повели на перший урок.

Для охочих закарбувати себе на пам’ять про День знань установили дві фотозони

Дітлахів заводили на перший урок групами, кожен клас окремо

Як розповіли вчителі, решта класів прибудуть до школи пізніше. З їхніх слів, потоки дітей, як і під час минулого навчального року, розподілені на різні входи, щоби зменшити контакти між класами. Хто з якого входу заходить – можна прочитати на розвішаних оголошеннях біля дверей.

При входах до школи вдалося побачити місця для дезінфекції рук. Щоправда, про дотримання інших карантинних обмежень не йдеться. Принаймні маски і на вулиці, і в приміщенні носять одиниці батьків, дітей і персоналу школи.

Ремонтні роботи завершені не всі

У цілому ремонтні роботи в навчальному закладі майже завершили. Найбільший обсяг робіт лишився у великій спортивній залі, де триває реконструкція. Як розповіла директорка школи Надія Дайнеко, зал мають відкрити до жовтня. Однак, щодо термінів є сумніви.

Велика спортивна зала нині виглядає так

Вхід до зали зі школи
Вхід до зали знадвору
Місце, де тривають роботи, загороджене

Щоправда, для дітей працює менша спортивна зала. Тут зробили косметичний ремонт.

Одна зі стін малої спортзали виглядає так.

Поруч розміщена їдальня, де, зі слів працівників школи, також зробили косметичний ремонт.

Ще одним великим об’єктом ремонтів цього літа була актова зала. Внутрішні роботи в ній майже завершили. Лишилося тільки закупити через тендер нові стільці, зазначає директорка.

Актова зала

Водночас роботи тривають над виходом із актової зали та фасадом (з іншого боку від центрального входу до школи). Як розповіли виконавці, ремонт тут мають завершити протягом тижня.

Зазначимо, ремонти актового та великого спортивного залів виконує одна фірма – ТОВ «ДК» Мідас». Її директор перебуває під слідством у кримінальному провадженні через можливу розтрату бюджетних коштів під час капремонту гідротехнічних споруд та розчищення струмка в Києві.

Читайте також: У броварській школі № 5 два капітальні ремонти проводить фірма, директор якої під слідством

Як зазначив заступник директора з адміністративно-господарчої роботи Володимир Куїч, роботи над аварійним виходом зі школи наразі не розпочаті, попереду ще проведення тендера. Однак, такі роботи планують. Нині вихід виглядає так.

Нагадаємо, раніше в круглій вежі, що поруч із аварійним виходом, провели ремонт. Там розміщені сходи для переміщення між поверхами.

Сходи у вежі, фото від липня 2021 року

Іще одним питанням незавершеним питанням, як розповідає Володимир Куїч, є фасадні роботи, які не завершені на всьому периметрі школи. Загальні роботи над фасадом, із його слів, були завершені ще три роки тому. Однак нижню частину тоді не зробили.

 

Фасад і “стомлений” паркан довкола школи
Фасад і відмощення довкола корпусу великої спортивної зали

Наразі, зі слів заступника директорки, тривають перемовини з управлінням освіти та науки задля виділення коштів на проведення тендеру для організації таких робіт.

Інші фотоцікавинки, які можуть свідчити про (не)готовність школи до нового навчального року, пропонуємо переглянути в галереї (для збільшення світлини – натискайте на неї).

Школа переповнена

Зі слів керівництва, нині школа, як і інші навчальні заклади, переповнена. Цього навчального року в ній здобуватимуть освіту близько 1800 дітей. У той час як розрахована школа на 1200 школярів.

Водночас освітяни та батьки пов’язують переповнення також близькістю до нового масиву житлових багатоповерхівок і відсутністю там своєї школи. А також із тим, що в навчальному закладі викладають низку іноземних мов, тому для батьків ця школа популярна.

Володимир Куїч пригадує, що раніше на «лінійках» на площі перед входом до школи могла розміститися вся школа. Тепер же достатньо одних перших класів із батьками.

Читайте також

  1. Харчування дітей у початковій школі буде платним
  2. МОЗ затвердило нові карантинні правила для дитсадків та шкіл
  3. Ясла-садок «Зірочка» зачиняють на реконструкцію – дітей та вихователів прилаштовують у інші заклади. ВІДЕО
  4. Спорткомплекс «Світлотехнік» – об’єкт року та яблуко розбрату
  5. 10 «шкільних» мільйонів перенаправлять на реконструкцію ДНЗ «Оленка»

 

 

Залиште відповідь

Exit mobile version