Броварське підприємство звільнило всіх працівників. Яка причина?

0

На броварському підприємстві ТОВ «Промпласт», де виробляють пластмасові вироби, масово вивільнили всіх працівників. Про це під час сьогоднішньої оперативної наради за участі міського голови розповів керівник Броварського міськрайонного центру зайнятості Максим Вітер. 

Як уточнив Максим Вітер, загалом було звільнено 16 осіб. Відтак підприємство закривається. Офіційно про причини звільнення на підприємстві не повідомили. Водночас «на словах», як розповідає керівник центру, бізнесмени вказують на підвищення вартості енергоносіїв.

Міський голова Ігор Сапожко висловив недовіру порядності керівництва підприємства. Він зазначив, що необхідно перевірити, чи не намагаються в такий спосіб компенсувати працівникам частину зарплатні за рахунок державної допомоги з безробіття, а решту виплачуватимуть у конвертах».

Інших масових звільнень протягом тижня в Броварській громаді не було, вказує Максим Вітер.

Максим Вітер. Фото – Микола Кожемяко, © «Трибуна-Бровари»

Варто зауважити, що від сьогодні в Україні в червоних зонах карантину почали недопускати невакцинованих проти COVID-19 чиновників та педагогічних працівників. Зокрема, в Броварах від роботи відсторонили 35 освітян. Однак, серед причин припинення роботи на ТОВ «Промпласт» чиновники не згадують можливі карантинні порушення чи обмеження.

Слід зазначити, що станом на сьогодні за контактними номерами ТОВ «Промпласт», які доступні у відкритих джерелах, або вказані нечинні номери, або в робочий час підключено автовідповідач. Підприємство розміщене на колишній території заводу пластмас.

Зі слів Максима Вітра, на обліку в Броварському міськрайонному центрі зайнятості станом на сьогодні перебуває 749 осіб, які мають статус безробітного. Із них 565 – жителі Броварської громади. Останню оплату безробітним здійснено за 10 вересня – є місячна заборгованість.

Підприємства регіону, за інформацією керівника центру, надали 712 вакансій для опрацювання. Середня заробітня плата за цими вакансіями становить 10 597 грн.

Фото – © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

  1. Трактористам – 50 тис. грн, вихователям – 6 тис. грн: актуальні вакансії на Броварщині в листопаді
  2. У Броварському центрі зайнятості агітували йти в Нацгвардію України. ПЕРЕЛІК ВАКАНСІЙ
  3. У Броварській громаді через відмову вакцинуватися відсторонили від роботи 35 освітян
Залиште відповідь

Exit mobile version