Броварську суддю Ганну Білик судитимуть за хабар

0

29 січня у Деснянському районному суді міста Києва відбудеться чергове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Броварського міськрайонного суду Київської області Ганни Білик за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Як зазначено у повідомленні на сайті «Чесно. Фільтруй суд!», судове засідання відбудеться в Деснянському районному суді м. Києва 29 січня о 14:00.

За версією слідства, у червні 2017 року суддя Ганна Білик розглядала справу, у рамках якої органи Державної фіскальної служби вилучили у приватного підприємства 13,5 тонн дизельного палива, оскільки здійснювалася господарська діяльність без дозвільних документів. Однак, приймаючи рішення по справі, суддею не було вирішене питання щодо вищевказаної конфіскованої  продукції.  Як стверджують правоохоронці, суддя Білик нібито запропонувала представнику сплатити 1000 євро за прийняття судового рішення про «роз’яснення» з приписом щодо повернення конфіскованої продукції підприємству. У подальшому зазначені кошти було вилучено під час обшуку в кабінеті судді та її затримано.

Нагадаємо, на попереднє судове засідання, яке мало відбутися 21 грудня 2018 р., Ганна Білик не з’явилась.

Восени 2018 року рішенням Ганни Білик під мінімальну заставу було звільнено з-під варти двох чоловіків, які підозрювались у зґвалтуванні неповнолітньої броварчанки.

Залиште відповідь

Exit mobile version