Броварський стадіон покажуть на міжнародному кінофестивалі в США

0

Олексій Комаровський, активіст, броварчанин

Редакція сайту може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану в розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги».

Фільм «Пульс», який знімався у Броварах, отримав 4 номінації. Однак причин для гордощів броварчанам небагато. Швидше навпаки.

Повнометражна українська картина, перша в історії вітчизняного кінематографу спортивна драма «Пульс», здобула 4 номінації на міжнародному кінофестивалі у США! Йдеться про міжнародний кінофестиваль FLATHEAD LAKE INTERNATIONAL CINEMAFEST у місті Полсоні, штат Монтана.

Картину номінували одразу у чотирьох головних категоріях: «Найкращий фільм», «Найкращий режисер» – Сергій Чеботаренко, «Найкраща акторка» – Наталія Бабенко та «Найкращий актор» – Станіслав Боклан.

До міста Бровари українська картина має найпряміший стосунок: найтриваліший знімальний період відбувся саме в нашому місті. Біографічний фільм розповідає про трагічну долю спортсменки, яка внаслідок аварії втратила майже повністю зір, але, тим не менш, стала чемпіонкою світу з бігу та стрибків у довжину.

Картина охоплює дитинство спортсменки, її перші тренування на маленькій Батьківщині – у місті Нікополь Дніпропетровської області. Саме щоб відтворити образ периферійного, занедбаного стадіону, фахівці з пошуку локацій кинулися шукати зовні не привабливі спортивні споруди. Увагу привернув стадіон «Спартак» у місті Бровари – недалеко від столиці, зовні підходящий на «занедбаний» і відносно орендної плати – недорогий.

Так почалися довгі знімальні дні, які охопили загалом близько 4-х місяців, із яких півтора – це були зйомки кожного дня.

Загалом у місті Бровари знялося близько 150 броварчан, із них близько сотні – це актори масових сцен, ще близько 40 учасників – це групові, міні-групові та невеликі епізоди. Це глядачі, перехожі, пасажири, бігуни, стрибуни, футболісти, атлети, метальники диску. До знімального процесу були залучені спортсмени Броварського вищого училища фізичної культури та Київської обласної школи вищої спортивної майстерності, а також дитячих театральних студій міста.

Дві дівчинки з Броварів узяли участь у фінальних знімальних сценах на НСК «Олімпійський», який перетворився за сюжетом на головну трибуну пекінської Олімпіади-2008, коли Оксана Ботурчук завоювала медалі та стала чемпіонкою світу.

Сам кінофестиваль відбудеться 29-31 січня 2021 року. Визначатимуть переможців журі з числа продюсерів та режисерів, які багато років працювали на таких студіях як Universal, Disney та 20th Century Fox.

Передбачалося, що прем’єра фільму відбудеться ще навесні 2020 року, однак через карантинні норми, пов’язані з COVID-19, показ першої спортивної драми перенесений на весну 2021 року.

Броварчанам є чим пишатися, адже перший вагомий камінь у фундамент броварського кінематографу закладений, а місто, де проходили зйомки, тепер відоме на увесь світ зі ще одного творчого боку.

Прикро, що першим символом кіно Броварів є об’єкт, який через недолугу політику місцевої та обласної влади притягує вітчизняний кінематограф як локація в стилі «занедбаний, периферійний стадіон»…

Читайте також

  1. 21 червня в Броварах зніматимуть фільм «Пульс». Потрібні актори

  2. Фільм про поранених українських бійців за участі броварця покажуть у Франції. ТИЗЕР

  3. Які мультфільми допоможуть навчити дітей правилам пожежної безпеки

  4. Конкурс дитячих фільмів: запрошують дітей 7-14 років

  5. В Україні створили сайт, де зібрали всі фільми тільки з українською озвучкою чи дубляжем

  6. Школярі плакали від фільму та віршів про Майдан: День Героїв Небесної Сотні в Броварах

Залиште відповідь

Exit mobile version