День захисника України: «перша леді» Броварів, солдатська каша та квест від Багмут (ФОТО)

0

В Броварах відсвяткували День захисника України. Традиційний «набір заходів» спробували урізноманітнити виставками та військовою технікою.

З вітальним словом до жителів міста звернулися митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський отець Єпіфаній. До урочистої молитовної ходи від храму Покрови Пресвятої Богородиці до центру міста доєдналися тисячі молодих людей, активістів, представників громадських рухів та організацій, ветеранів АТО.

Натхненні на подальшу боротьбу нещодавньою прес-конференцією в УНІАН, ініціативна група «СТОП Будівництву на Симоненка-Чорновола» провели ще одну акцію задля порятунку дерев «Лісового кварталу». Як розповів «Трибуні-Бровари» один з лідерів ініціативної групи Павло Дубленич, провести акцію на захист лісосмуги їм забороняла охорона від забудовника «Альянс-Новобуд», і там стався скандал, довелося навіть викликати поліцію.

Вже традиційна для подібних урочистостей «польова кухня» цього разу викликала ажіотаж у найменших відвідувачів свята. Солдатська каша від учасника АТО Валентина Степанова, який годував наших бійців у зоні бойових дій (зокрема в Дебальцевому) припала малечі до смаку.

Певним новаторством заходу стала демонстрація військової техніки у парку «Перемога», чому сприяли громадські організації та об’єднання бійців АТО.

Дебютною в Броварах стала виставка техніки байкерського клубу, а також багато виставок та галерей від різних громадських організацій (здебільшого на воєнну тематику).

Привернула увагу містян поява «першої леді» Броварів — дружини міського голови Ігоря Сапожка Марини Анатоліївни з донькою Діаною Сапожко. Нагадаємо, родина керманича Броварів, як і він сам, проживає у Гнідині Бориспільського району, і в «повному складі» заходи в Броварах відвідували вкрай рідко. Сапожко-молодша взяла участь у концерті.

До речі, сцена у парку «Перемога» встановлюється щороку, але в зеленій зоні вона була змонтована вперше. Пояснюється це тим, що на головній алеї відбувається ремонт — перекладають тротуарні плити.

Марина Сапожко
Діана Сапожко

Квест для школярів від відділу культури на чолі з Наталією Багмут — «Україна — це ми» — мав стати однією з головних «фішок» святкового дня, але, на превеликий жаль, організація залишала бажати кращого. Невдала локація в надто людному місці створювала певні незручності. Проведенню заходу заважали виставки. Правильніше сказати, завдяки «гарній організації» квест заважав виставкам. Очевидці прокоментували, що минулорічний квест від компанії під керівництвом Андрія Василенка «Зееландія» був набагато кращим.

Завершилося свято урочистим прийомом військових в одному з ресторанів Броварів. На вечерю їх запросила місцева влада. Як стало відомо «Трибуні-Бровари», запрошення на святкування в ресторан отримали не всі броварчани-учасники АТО.

 

Залиште відповідь

Exit mobile version