Депутат облради Іваненко «розрулив» десятирічну проблему Малофієнка

0

12 лютого у Броварській міській раді відбулася технічна нарада за участі депутатів, представників адміністрації міськради, профільних фахівців та активістів на тему — проблема підтоплення у місті Бровари та шляхи її вирішення.

У ході наради її ініціатор — громадський активіст та учасник відповідної робочої групи, кандидат на посаду міського голови на виборах-2015 Віктор Малофієнко —в черговий раз (проблема на різних нарадах та засіданнях за ініціативи активісти обговорюється вже упродовж десяти років) підняв питання відсутності побутової каналізації та зливової системи у місті.

Громадський активіст наголосив на тому, що проекти, які зараз розробляються для вирішення проблеми підтоплення, пов’язані з дощовою зливовою каналізацією, тоді, як питання побутової каналізації ніхто не враховує. «Нічого для цього у місті не робиться», — наголосив Малофієнко.

На жаль, більша частина, якщо не вся нарада, склалася фактично з одного виступу Віктора Васильовича, який нікого не слухав, не реагував на репліки та перебивав. Призвело це до того, що спочатку фахівці, запрошені зі столиці, а потім і депутати просто встали і почали виходити із зали. Конкретних же пропозицій доповідач так і не надавав.

Конкретику у цій «безкінечній» балаканині та дискусії дав присутній на засіданні депутат Київської обласної ради від Броварів Олег Іваненко («Солідарність»). За словами Олега Валерійовича, самі методи відкачування води — це деталі, які будуть розглядатися по мірі надходження пропозицій.

«Одне з глобальних і фундаментальних питань, які ми маємо розглянути — це при технічно-економічному обґрунтуванні визначити: кудою піде вода? Чи вона піде через залізницю чи вздовж залізниці у річку Дарниця», — сказав Іваненко.

Як зазначив Олег Іваненко, на південь від залізничного полотна багато забудов, а тому суди із власниками земельних ділянок можуть затягнутися на цілі роки. Пропозиція ж депутата облради у тому, щоб канали водовідведення з більшої частини міста, зокрема, його частини — Старе місто — провести уздовж північної частини залізниці. Чи це буде насосами чи самопливом — за словами Іваненка, буде вирішуватися у подальшому. «До цього має долучитися Київ? Це ми вирішимо», — пообіцяв депутат.

Після того, як присутні погодилися з такою ідеєю і з тим, що потрібно починати працювати в цьому напрямку, зала почала стрімко порожніти — Віктора Малофієнка уже не слухали…

Коментарі закриті.

Exit mobile version