Депутати добилися: «Альянс-Новобуд» сплатить пайовий внесок на мільйон гривень більше

1

До міського бюджету надійде на один мільйон гривень більше надходжень. Про це стало зрозумілим із ухваленого рішення на інвестиційній раді міста, яке стосувалося розміру пайової участі для одного із забудовників міста Бровари.

Йшлося про ТОВ «Альянс-Новобуд», який збудував житловий будинок №7 («свічка», схожа за дизайном на будинки «Зеленого кварталу») по вулиці Чорновола.

Як розповів представник забудовника, загально-кошторисна вартість будинку становить трохи більше 104 мільйони гривень. Для того, щоб ввести будинок в експлуатацію, забудовник звернувся до міста з проханням визначитися з відсотком пайової участі (за законодавчими актами для житлової забудови це становить від 0 до 4%).

Заступник міського голови Олександр Рєзнік, який був головуючим на засіданні, спочатку запропонував 3%, а коли депутат Леонід Черепейнік поцікавився, чому тоді іншим забудовникам ставлять 4%, а цьому лише 3, аргументував свою пропозицію тим, що ТОВ «Альянс-Новобуд» багато робить для міста і має певні заслуги. На це пан Черепейнік парирував: «Так ми ж їхні заслуги врахували у попередніх рішеннях. Ми можемо створити прецедент для інших забудовників».

Та у підсумку члени інвестиційної ради таки проголосували за розмір пайового внеску в 4%. Першим підняв руку Леонід Черепейнік, потім несміливо почали піднімати інші, зокрема, трохи невпевнено це зробили депутат Юрій Чередник та начальник управління архітектури та будівництва Лілія Рибакова.

Тож до міського бюджету надійде трохи більше ніж один мільйон гривень додаткових коштів.

 

Залиште відповідь

Exit mobile version