Електронні журнали і щоденники: що чекає українські школи

0

Міністерство освіти і науки України 5 січня оголосило про початок упровадження у школах модуля E-Journal, який передбачає створення електронних класних журналів та електронних щоденників. Про це йдеться на офіційному сайті Урядового порталу.

Модуль E-Journal є частиною модернізованої державної системи АІКОМ зі збирання, зберігання та управління даними, його створено в межах реалізації стратегії цифрової трансформації у сфері освіти.

Сервіс дає можливість отримувати дані про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформацію вноситимуть учителі, а за допомогою логіна і пароля батьки й учні зможуть дістати доступ до неї.

Батьки в режимі онлайн в електронних щоденниках бачитимуть інформацію про присутність дитини на заняттях, рівень її успішності, коментарі та поради вчителів, а учні – одержуватимуть завдання, стежитимуть за розкладом тощо.

Розроблення модуля E-Journal почали ще восени 2020 року. Після доопрацювання модуль відповідним наказом МОН введено у промислову експлуатацію і відкрито для використання учасниками освітнього процесу.

Як зазначають у міністерстві, упродовж перших днів роботи сервісу у відкритому режимі до нього долучилося понад 100 шкіл.

Зараз до Інституту освітньої аналітики надійшло звернення від вищих навчальних закладів та закладів професійно-технічної освіти про бажання використовувати функціонал державних електронних щоденників і журналів, він працює над реалізацією цього завдання.

ФОТО – Діловий Переяслав

Читайте також:

  1. Виконком оновив перелік адрес, закріплених за школами Броварів
  2. Нова школа: примара чи реальність?
  3. Українські школи переходять на оновлений санітарний регламент. Що змінюється
  4. Будівництво молодшої ланки школи № 10 у цифрах: витрати та плани
Залиште відповідь

Exit mobile version