Кабмін продовжив карантин в Україні до 30 червня. ВІДЕО

0

Кабінет міністрів продовжує карантин та режим надзвичайної ситуації до 30-го червня. Про це під час засідання уряду та в своєму телеграм-каналі заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Цей режим стосується органів державної влади та їх постійної готовності до протидії пандемії, але водночас, це ще одне нагадування всім українцям, що ми мусимо залишатися обережними», – зазначив він.

Зі слів прем’єра, свідоме ставлення українці мають показати в період травневих свят та Великодня. В ці дні уряд закликає людей залишатися вдома.

«23-го квітня з радою церков та релігійних організацій України будемо обговорювати ситуацію, і я впевнений, що всі підтримують ідею святкування Великодня з дотриманням всіх необхідних обмежень», – зазначив Шмигаль.

Режим надзвичайної ситуації по всій Україні було введено у березні 2020 року. Після цього карантинні обмеження кілька разів змінювали – від повного локдауну по країні до карантину вихідного дня чи адаптивних обмежень.

Згідно з останнім до сьогоднішнього дня рішенням уряду, карантин в Україні було подовжено до 30-го квітня. З 24-го лютого він став адаптивним, країну знову поділили на зони.

У «червоній зоні» нині Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

ФОТО – Андрій Захарченко

Читайте також:

  1. Коронавірус: антирекорд на Броварщині. Відео

  2. COVID-19: як і коли вакцинуватимуть CoronaVac’ом і Pfizer’ом у Броварській ОТГ

  3. Вакцина Pfizer: до України прибули перші 117 тис. доз

  4. COVID-19: вакцина CoviShield у Броварах скінчилася, обіцяють CoronaVac і Pfizer

Залиште відповідь

Exit mobile version