Карантин пропонують продовжити до 1 листопада – ОПУ

0

Кабмін пропонує продовжити карантин до 1 листопада.  Причина – зростання числа хворих на коронавірус в Україні. Про це повідомляє Офіс президента України.

«В Україні за минулу добу зафіксовано понад 1,6 тис. нових хворих на COVID-19, у зв’язку з чим Кабінет Міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського», – ідеться в повідомленні ОПУ.

З огляду на негативну динаміку захворюваності Володимир Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів. Зокрема, впровадження заборони на роботу нічних клубів, проведення концертів, зазначено в повідомленні.

«Але карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах», – цитує Володимира Зеленського Офіс президента України.

Під час наради говорили також про зростання показників захворюваності на COVID-19 у світі. Тому український уряд розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну на 30 днів іноземцям із країн, що потрапляють у «червону зону» епідемії. Заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

На прохання прем’єрміністра Ізраїлю ухвалили рішення про суттєве обмеження паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана, зазначає ОПУ.

Водночас, як ідеться в повідомленні, Володимир Зеленський висловився за пом’якшені умови в’їзду в Україну для громадян сусідньої Білорусі.

«Як ми можемо заборонити в’їзд білорусам, особливо з огляду на вкрай напружену внутрішньополітичну ситуацію в них? Думаю, що треба розумно прописати полегшені умови в’їзду білорусів до нас. Це дуже делікатна тема – треба враховувати все», – наводить слова Володимира Зеленського Офіс президента України.

Читайте також

  1. COVID-19 у Броварах: захворюваність росте, в «інфекційці» лишилось 4 місця
  2. Броварщина потрапила до «жовтої зони» карантину
  3. Вибори можуть перенести, якщо більшість України опиниться в «червоній зоні» – Ляшко
Залиште відповідь

Exit mobile version