Молоді хворіє більше: COVID-19 б’є рекорди на Броварщині

0

Протягом минулих двох тижнів – із 12 по 25 лютого – у Броварах і на території старого формування Броварського району захворюваність зросла вдвічі, ніж зафіксували за попередні два тижні. Медики відзначають зростання хворих серед молоді і не виключають, що це новий штам вірусу. Про це «Трибуні» розповіла керівниця броварського районного відділу лабораторних досліджень Віра Товстоног.

Як зазначила Віра Товстоног, із 12 по 25 лютого інцидентність, тобто число встановлених хворих на Броварщині протягом 12 – 26 лютого на 100 тис. населення, становила 138,8. У той час як із 29 січня по 11 лютого цей показник дорівнював 68,6. Це означає, що за останні 14 днів захворюваність зросла вдвічі.

Нова хвиля та новий штам

Як зазначає лікарка, причини зростання захворюваності на Броварщині можуть бути різними. Це, зокрема, і погодні умови. Мовляв, і діти, і дорослі в калюжах мочили ноги, після чого починали хворіти.

Завдяки тому, що працюють навчальні заклади, діти обмінюються вірусом, часто переносячи його легко чи безсимптомно, але заражаючи дорослих родичів.

Біля школи № 10 (фото для ілюстрації)

Віра Товстоног зазначає, що нинішня тенденція до зростання захворюваності є загальноукраїнською, спостерігають її і в країні, і на Броварщині принаймні протягом останніх двох тижнів. Медик не виключає, що мова може бути про початок нової хвилі захворюваності коронавірусом.

Водночас лікарка не відкидає, що в Україну міг зайти новий штам вірусу. Мовляв, уже зараз відомо, що на Броварщині помітно більше стало хворіти молоді, ніж це було під час попередніх хвиль.

Читайте також: Як записатись на вакцинацію проти COVID-19? Алгоритм дій. ВІДЕО

Слід зазначити, що під час сьогоднішньої оперативної наради в Броварській ОТГ зростання захворюваності відзначили представники всіх медичних галузей громади, а також інші керівники управлінь і відомств.

Начальник первинної ланки медицини Ігор Кравцов зауважив, що протягом минулого тижня значно зросла відвідуваність амбулаторій – на 772 випадки більше, ніж було за тиждень перед цим.

Черга в броварській амбулаторії
Чи будемо в «червоній» зоні?

Наразі медики та чиновники лише констатують факт, що на Броварщині зростає захворюваність на COVID-19. Прогнозів щодо потрапляння Київщини до «помаранчевої» чи «червоної» зон не дають. Нагадаємо, Київщина – в «жовтій» карантинній зоні.

Читайте також: Із 24 лютого Бровари – у «жовтій» карантинній зоні. Які заборони залишаються

Слід зауважити, що минулого тижня Чернівецька та Івано-Франківська області потрапили до «червоної» карантинної зони. А сьогодні стало відомо про перехід до «червоного» Житомирщини.

Згідно з рішенням Кабміну, вже з вихідних на Івано-Франківщині вводять посилений карантин. Із 7-го березня там припиняють залізничне сполучення.

Під час сьогоднішньої оперативної наради в раді Броварської ОТГ представник відділу з питань надзвичайних ситуацій і взаємодії з правоохоронними органами повідомив, що нещодавно відбулося засідання комісії з ТЕБ та НС. Вона вирішила продовжити на Броварщині карантин до 30 квітня.

Скільки хворих і які заклади закрилися на карантин у Броварах

Під час оперативної наради керівниця управління освіти та науки Оксана Мельник розповіла, що захворюваність у навчальних закладах за тиждень так само збільшилася.

З її слів, на ГРВІ хворіють 6,4 % вихованців садочків та 11 % школярів. Нагадаємо, рішення про закриття шкіл на карантин зазвичай ухвалюють при захворюваності в понад 20 %.

Водночас більше стало хворих і на COVID-19: наразі нездужають 3 працівники садочків, а також 2 вчителі та 5 учнів у школах. На дистанційному навчанні перебувають 2 класи через наявність хворих на коронавірус та 7 класів через ГРВІ. Збільшилася кількість хворих на вітрянку.

Керівниця відділу культури Катерина Мелікова також розповіла «Трибуні», що в дорослій бібліотеці на бульв. Незалежності, 5 захворіли більше половини кваліфікованого для роботи з читачами персоналу. Принаймні в трьох підтвердили COVID-19, іще один – із підозрою на лікарняному. Тож після сьогоднішнього санітарного дня бібліотека йде на карантин і завтра не відкриється.

Бібліотека для дорослих

За інформацією Віри Товстоног, станом на 26 лютого в Броварах із початку пандемії хворих на коронавірус зареєстровано 3922, з яких 215 – діти. Усього шпиталізовано 419 недужих – тобто понад 10 % від усіх хворих по місту. Одужали – 3508.

Водночас за інформацією Ігоря Кравцова, наразі хворіє 266 осіб, із них 15 – діти. Всі неповнолітні  лікуються амбулаторно, шпиталізовано 12 дорослих. За вихідні одужали 22 броварців.

Фото – Дмитро Карпій, Антон Раков

Читайте також

  1. У броварській лікарні прищепили від COVID-19 перших медиків на Київщині. ВІДЕО
  2. Підтопило: як Бровари рятуються від «великої води»
  3. Із 1 березня українці можуть поїхати до Грузії
Залиште відповідь

Exit mobile version