Нова пошта протестувала доставку посилки безпілотником. ФОТО, ВІДЕО

0

29-го липня «Нова пошта» протестувала нову послугу — доставку за допомогою безпілотного літального апарату (БПЛА). Про це повідомляють у Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

О 7 год безпілотник «Discovery» вилетів із аеродрому «Чайка», що на Київщині, та о 12:00 приземлився на харківському аеродромі «Коротич». У зворотному напрямку безпілотник вилетів о 14:00, у Києві приземлився близько 19:00.

Розроблений українським стартапом «Аеродрон» безпілотний літальний апарат (БПЛА) «Discovery» злетів з київського аеродрому, досяг висоти 300 метрів і за п’ять годин досяг пункту призначення — аеродрому «Коротич». Враженнями від першого польоту поділилася у своєму Facebook менеджер зовнішніх комунікацій компанії Олена Умеренко.

У компанії також розповіли про те, як відбувається доставка посилки безпілотником: спочатку її доставляють із сортувального термінала на аеродром, потім завантажують у «багажник» і далі вона відправляється за запрограмованим маршрутом.

(Натиснути на фото для збільшення)

«Для посилок такий тип транспортування абсолютно безпечний. У небі БПЛА поводиться як справжній літак і вміє розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. Зокрема, безпілотний літальний апарат оснащений спеціальним парашутом. Тому в разі непередбачених обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з його допомогою. Також за БПЛА стежить оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів і може взяти управління на себе. Під час тестування посилку в повітрі додатково супроводжував літак», — розповіли в компанії.

Наступний такий політ запланований до Львова у серпні. Також компанія хоче скоротити час польоту до Києва до трьох годин, а вагу вантажу, що перевозиться, збільшити як мінімум до 250 кг. Комерційну експлуатацію планують запустити в 2022 році.

ФОТО – Нові пошта

Читайте також:

  1. Мешканцям Броварщини пропонують доставлення продуктів літаком

  2. Доставити посилки у межах України можна літаком. «Нова Пошта» спростувала цю інформацію

  3. На «Новій пошті» загубили MacBook Pro броварчанина

  4. «Нова пошта» із серпня піднімає розцінки на доставку відправлень

Залиште відповідь

Exit mobile version