Сезон полуниці лише нещодавно розпочався, тому дуже важливо не помилитись та купити ягоду, яка не зашкодить. Відрізнити природню полуницю від «хімічної» досить легко. Спочатку варто звернути увагу на запах: полуниця має пахнути полуницею. Якщо ягоди пахнуть чимось іншим — краще від покупки відмовитись, зазначає 24 канал..
Також не варто обирати ідеально глянцеві ягоди. Така полуниця точно була оброблена і містить в собі багато шкідливих речовин. Ягоди мають бути сухими, мати природній колір і вигляд.
Майже аксіома: хороша полуниця буває лише на дачі або у бабусі в селі. Вся інша ягода — продукт невідомого походження. Вибираючи полуницю, можна попросити показати результат експертизи або сертифікат якості. Якщо вам не покажуть ці документи, краще таку ягоду не купувати.
Ознаки гарної полуниці
– Свіжість: хороша полуниця — та, що зірвана близько 48 годин тому, яка не зберігалася в холодильнику, адже в холоді полуниця втрачає свій смак і запах.
– Полуниця ні в якому разі не повинна хоч трохи пахнути гнилизною або бродінням.
– Зовнішній вигляд: хорошу полуницю легко відрізнити по яскраво-червоному забарвленню. Зернята на ягодах повинні трохи виступати.
– Хвостики в ягід теж мають бути «свіжі» — тобто ні в якому разі не сухі та не прив’ялі. Щоб полуниця не відразу зіпсувалася, краще купувати ягоди з хвостиками.
– Ягоди не повинні бути занадто пружними та міцними. Це говорить про те, що полуницю зірвали зеленою та по приїзду на місце продажу обробили спеціальними хімікатами для дозрівання.
Також слід пам’ятати, що навіть натуральні ягоди містять у собі нітрати. Тож ранньою полуницею не варто зловживати. Найкращий варіант — поступово вводити до свого раціону свіжі ягоди та фрукти.