Меню для пікніка: які страви можна приготувати на природі

Новини 26 Кві. 2017 р., 11:47 664

Весна — чудовий час для пікніків у лісі чи парку, для приготування смачних страв на вогнищі або грилі.

Шукаєте, що приготувати на весняний пікнік? Звичайно, все починається з легкої закуски. У нашому випадку краще за салат не вигадати. Однак під час приготування салатів для пікніка потрібно бути уважним. Не бажано брати із собою салати з перероблених продуктів (наприклад, ковбаси чи шинки), а також варто відмовитися від жирних соусів (особливо від майонезу). Салати з такими інгредієнтами можуть швидко зіпсуватися, і ваш пікнік закінчиться далеко не так, як вам би хотілося, застерігає 24 канал.

Краще взяти із собою свіжі овочі. Їх можна просто нарізати та приправити оливковою олією, лимонним соком або бальзамічним оцтом. Кислувата заправка в салаті розбудить апетит, а овочі врятують від переїдання. Тому перед основною стравою треба віддати перевагу салату.

Після того, як салат буде з’їдений, вам захочеться чогось ситнішого. Поки смажиться основна страва, тобто м’ясо, можна приготувати смачні сендвічі. Це стане гарною альтернативною не дуже корисним сухарикам та чіпсам. На дві порції знадобиться багет, 150 грамів курячого філе, один помідор, два зубчики часнику, дві скибочки твердого сиру та листовий салат.

М’ясо на пікнік

Шашлик або м’ясо на грилі можна готувати з чого завгодно — свинини, баранини, птиці або риби. Головне правило — вибирати лише свіже м'ясо — охолоджене. Щоб не лишитися голодними після пікніка, беріть 300-400 г. м'яса на дорослу людину. Шашличне м'ясо має бути з мінімальною кількістю жиру — тоді воно «легше» для шлунку і не сильно пригоратиме.

Але головний секрет смачного шашлику в маринаді. Можна зробити маринад на основі цибулі та помідорів (він буде гарний до будь-якого м'яса, навіть жирного). Час маринування – 6-10 годин.

Один великий помідор натріть на крупній тертці, ще два поріжте дрібними кубиками. Одну велику цибулину також натріть, а дві дрібно порубайте. В овочеву масу додайте 3-4 подрібнених зубчики часнику, сіль і перець за смаком, також можна додати ароматної зелені, наприклад, петрушки, кінзи або базиліку.

У глибоку миску покладіть кілограм нарізаного м'яса, залийте його склянкою води і додайте цибулево-томатну суміш.

Для спонтанного пікніка підійде експрес-рецепт маринаду. Якщо у вас немає 6-8 годин для маринування м’яса, не варто одразу вдаватися до «важкої артилерії» і замочувати м’ясо в майонезі чи оцті. Таким маринадом ви тільки зіпсуєте шашлик.

До нарізаного м’яса додайте потерту цибулю, сіль, перець та інші спеції за смаком. І залийте м’ясо мінеральною водою. За півгодини можете сміливо приступати до смаження.

Десерти на пікнік

Якщо вдома у духовці можна приготувати все що завгодно, то для пікніку варто подбати про особливі страви, які можна буде приготувати на мангалі чи грилі. Ідеальний варіант для десерту — смажені фрукти.

Найкраще підходять для обсмаження на грилі яблука, груші, банани, персики. А от цитрусові краще не смажити, а використовувати їхній сік для підливи до основної страви.

Напої

Газовані напої та солодкі соки краще залишити вдома, а на природу взяти багато питної води. Чудово освіжають лимонади, до того ж вони набагато корисніші за звичайну газовану воду.

Який алкоголь брати на пікнік

Складно уявити собі пікнік без алкоголю. Однак варто пам’ятати кілька правил щодо вживання міцних напоїв на природі. Обов'язково перекусіть перед першим прийомом алкоголю — легкі салати, закуски чи сендвічі чудово підійдуть. Варто віддавати перевагу не дуже міцним напоям, наприклад, вину, сидру чи пиву. Головне правило — пам'ятати про почуття міри: адже основна мета вашої вилазки на природу — активний відпочинок на свіжому повітрі, спілкування з друзями, задоволення смачною їжею, а не марафон за кількістю випитого.

НОВИНИ

10.12.2017
09.12.2017
08.12.2017