Перша підозра на коронавірус у Броварах (оновлено)

0

Учора ввечері, 17 березня, до інфекційного відділення Броварської багатопрофільної клінічної лікарні шпиталізували жінку з підозрою на коронавірусну інфекцію. Пацієнтка самостійно звернулась безпосередньо до приймального відділення лікарні через наявність основних симптомів недуги. Днями жінка повернулась з Іспанії. Про це повідомив міський голова Ігор Сапожко.

«Наразі взято всі необхідні зразки для проведення лабораторного дослідження на інфікованість коронавірусом та направлено в спеціальну лабораторію в Києві. Стан жінки стабільний, вона перебуває під наглядом лікарів», – зазначив Ігор Сапожко.

Загалом, станом на 10:00 18 березня в місті виявлено 32 хворих на гострі респіраторні захворювання, випадків ГРИПу не зафіксовано, ідеться в повідомленні міського голови.

Зазначимо, наразі в Україні зареєстрували вже 14 підтверджених випадків коронавірусу, з яких 2 – у столиці й 1 – на Київщині. Двоє заражених померли.

Оновлення. Як розповів «Трибуні» головний лікар Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк, чоловік і жінка прилетіли з Барселони в Іспанії, після чого звернулися до сімейного лікаря. В обох температура: у жінки висока, у чоловіка – незначне підвищення.

Зі слів керівника ББКЛ, сімейна лікарка викликала швидку. Але вона не приїхала, аргументуючи відсутністю костюмів захисту. Тож подружжя поїхало до лікарні самостійно, де жінку шпиталізували. Зразки відправили до вірусологічної лабораторії в Києві. Чоловік від госпіталізації і від відбирання проб відмовився.

Читайте також:

Залиште відповідь

Exit mobile version