Посилений локдаун «призначили» на січень. Перелік обмежень

0

Із 8 по 24 січня 2021 року в Україні запрацює посилений карантин. Про це сьогодні під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Із 8 по 24 січня наступного року включно в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження. Назвемо їх «зимові канікули заради безпеки», – розповів Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України, посилаючись на результати перемовин.

З його слів, влада не вважає за доцільне запроваджувати локдаун у грудні, адже триває певне зниження рівня захворюваності. Мовляв, це стало можливим завдяки карантину вихідного дня, запровадженого в листопаді та завдяки штрафам, які дисциплінують українців носити маски.

Денис Шмигаль розповів, що медична система поки що витримує навантаження. Але аби розірвати ланцюг захворюваності, який може виникнути після свят, заплановано посилити обмеження в січні наступного року. Зокрема, з 0:00 8 січня до 0:00 25 січня заборонено:

  • відвідування навчальних закладів, крім дошкільної освіти та спеціальних закладів;
  • робота кафе, барів, ресторанів (крім доставлення і замовлень на виніс);
  • робота ТРЦ, розважальних закладів, салонів краси, фітнесзалів, басейнів, кінотеатрів, непродовольчих ринків, різдвяних ярмарків.

Водночас громадський транспорт працюватиме. Будуть відкриті і продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.

Денис Шмигаль наголосив, що держава залишає за собою право запровадити карантин невідкладно, якщо ситуація погіршуватиметься.

Нагадаємо, що на 17 січня в Броварах  призначено повторні вибори міського голови та депутатів міської ради.

Фото – dreamstime.com

Читайте також

  1. «Весняний локдаун – ранив, а карантин вихідного дня – добив», – підприємець Юрій Котелевець
  2. Вакцина від COVID-19: коли та хто отримає першим. ВІДЕО
  3. COVID-19: у Броварах хворіють понад 50 працівників освіти

  4. «У броварській лікарні кисню для хворих достатньо», – Григорій Павлін. ВІДЕО

  5. Як дотримувались «карантину вихідного дня» в Броварах. ФОТО

Залиште відповідь

Exit mobile version