Реконструкція головної насосної станції міста – плани Броваритепловодоенергії

0

Виконком міської ради схвалив  КП «Броваритепловодоенергія» інвестиційну програму в сфері централізованого водопостачання та водовідведення на 2022 рік на загальну суму майже 4 млн грн.

Щоб контролювати втрати холодної води, протягом наступного року заплановано на всіх будинках, що перебувають у підпорядкуванні ЖЕКів, встановити загальнобудинкові лічильники. Як повідомив директор  КП «Броваритепловодоенергія» Григорій Голубовський, це заплановано зробити до початку серпня 2022 року.

На це передбачають 1 млн 188,14 тис.грн коштів підприємства.

Для покращення контролю за якістю холодної води, заплановано придбати обладнання для переоснащення лабораторій. Витрати підприємства складуть 1 млн 280,26 тис.грн.

Відтак впровадження сучасних методів контролю забезпечить раннє виявлення в джерелі водопостачання небезпечних забруднюючих речовин і дозволить швидко скоригувати технологічний процес водопідготовки. Це буде гарантією безпечності і якості води для споживачів міста Бровари, зазначено в інвестиційній програмі.

Що стосується водовідведення, то для забезпечення безперебійної сталої роботи каналізаційних насосних станцій, заплановано зробити реконструкцію головної насосної станції міста –  КНС №3, що в Броварах на бульв. Незалежності, 53/1. Власні витрати підприємства складуть 1 млн 356,96 тис.грн.

Директор підприємства зазначає, що для реалізації цього пункту інвестиційної програми коштів бракуватиме. Тож для цього планують залучити кошти замовників, яким підприємство надає технічні умови на виконання тих чи інших робіт. Окрім цього, за словами Григорія Голубовського, частина витрат на реконструкцію КНС №3 включено в проєкт будівництва каналізаційного колектора на бульв Незалежності, 12, що завершується.

Реконструкція КНС №3 має знизити витрати на капітальні ремонти, підвищити надійність водовідведення і зменшити споживання електроенергії. Загалом інвестиційна програма КП «Броваритепловодоенергія» на 2022 рік у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення  складає 3 млн 825,36 тис.грн.

Нагадаємо, що інвестиційна програма підприємства на поточний рік, яка схвалена минулоріч, передбачає реконструкції водоочисних систем і каналізаційної насосної станції на бульв. Незалежності, 53/1 на загальну суму 2,837 млн грн за рахунок, так само, коштів підприємства.

За словами Григорія Голубовського, ця програма в процесі виконання, її мають завершити до кінця 2021 року.

Нагадаємо, що у вересні цього року виконком Броварської громади схвалив ще одну інвестиційну програму КП «Броваритепловодоенергія», згідно з якою на території Броварської громади замінять аварійні теплові мережі загальною протяжністю 300 метрів. На ці роботи запланували витрат у сумі 4,1 млн грн.

У Броварській громаді замінять аварійні тепломережі. Коли, де і скільки

Протягом літа підприємство замінило мережі на вул. Героїв Небесної Сотні. Згодом комунальники перейшли до робіт із заміи тепломереж на вул. Михайла Грушевського.

Попередню інвестиційну програму КП «Броваритепловодоенергія» – на 2021 рік – виконком схвалив у березні цього року, передбачивши 915 тис. грн на придбання зварювального агрегату та 4,285 млн грн на заміну теплових мереж протяжністю 366 метрів. Згодом Григорій Голубовський повідомив, що  інвестиційну програму виконали.

Читайте також

  1. Реконструкція броварських очисних споруд: створено робочу групу для реалізації проєкту
  2. КП «Броваритепловодоенергія» сплачує штрафи і продовжує забруднювати річки
  3. Щоб вирішити питання очисних споруд, на КП «Броваритепловодоенергія» проведуть аудит. ФОТО, ВІДЕО
  4. Очисна споруда або штраф: підприємства Броварів каратимуть за перевищення показників рівня забруднення стічних вод 
Залиште відповідь

Exit mobile version