Розсилку «листів щастя» водіям-порушникам ПДР скасовано. УМОВА

0

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує розсилку «листів щастя» водіям-порушникам, які сплатили штраф до отримання постанови. Верховна рада ухвалила цей законопроєкт 29 квітня. Про це повідомляють в Офісі Президента України.

«Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Кодексу України Про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов» № 1438-ІХ», – зазначається в повідомленні.

Так, на сьогодні більшість автомобілістів платить штрафи за порушення правил дорожнього руху (ПДР), зафіксованих у режимі фото- і відеознімання, через особистий кабінет водія в перші 10 днів після порушення, оскільки в цей період діє 50% знижка.

Водночас, вказали в Офісі глави держави, попередні норми Кодексу України про адміністративні правопорушення зобов’язували надсилати оригінал постанови про штраф на пошту порушника, незалежно від його погашення.

«Це призводило до плутанини і в деяких випадках – до повторної оплати штрафу», – уточнюють у президента.

Підписаний главою держави закон скасовує необхідність відправлення порушнику ПДР постанови про адміністративну відповідальність, за яким штраф вже сплачено.

Згідно з документом, оригінал постанови надсилається рекомендованим листом тільки в разі, якщо штраф не сплачений протягом 10 днів після його винесення.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

ФОТО – Авто-Today

Читайте також:

  1. Із 17-го березня набувають чинності нові штрафи за порушення ПДР. ВІДЕО

  2. Посилення покарання за порушення ПДР: як зростуть штрафи. ОНОВЛЕНО

  3. Водії можуть заробляти на порушеннях ПДР інших водіїв. ВІДЕО

  4. Запрацювали камери автофіксації порушень ПДР. АДРЕСИ

Залиште відповідь

Exit mobile version