Самоправно вивіз 3-річного сина: правоохоронці відкрили кримінальне провадження

0

Правоохоронці розслідують справу, пов’язану зі зникненням трирічного хлопчика в Богданівці Броварського району. Місцезнаходження дитини ще не встановлено. Про це йдеться в повідомлення поліції Київщини у Фейсбуці.

Як зазначають правоохоронці, встановлено, що окрім батька в позбавленні матері можливості спілкуватися із сином, брали участь сторонні особи. Вони вживали заходи конспірації – змінювали автівки. «На даний час правоохоронці встановлюють деталі участі цих осіб у зазначених діях», – повідомляють працівники поліції.

На даний час поліція вживає заходів щодо встановлення місцеперебування дитини.

Покарання

Як зазначається в повідомленні, 13-го вересня поліція Київщини ухвалила рішення про передачу матеріалів до органів опіки та піклування, де мають притягнути батька до адміністративної відповідальності за ч. 5 ст. 184 КУпАП.

Невиконання рішення органу опіки та піклування щодо визначення способів участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від дитини, – тягне за собою накладення штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700–2550 грн).

Крім цього, за фактом самоправства відкрито кримінальне провадження за ст. 356 Кримінального кодексу України.

Самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника, – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 850 грн) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.

Історія справи

Нагадаємо, що 12-го вересня до поліції надійшло повідомлення від жительки села Богданівка Броварського району про те, що батько її сина забрав дитину та зник на автомобілі «Subaru Forester» у невідомому напрямку.

Згодом правоохоронці повідомили, що згідно з рішенням виконавчого комітету Великодимерської селищної ради, батьку визначено способи участі у вихованні сина. А саме – відвідувати дитину у визначений час у присутності матері.

«Трибуні-Броварів» у Броварському районному управлінні поліції повідомили, що крім рішення виконкому селищної ради, рішення суду з цього питання немає.

ФОТО – Лідія Сичова

Читайте також:

  1. У Богданівці батько викрав сина: дитину шукає поліція

  2. Броварчанин спланував викрадення лідера ромської громади та вимагав викуп. ФОТО

  3. Є підстави говорити про спробу викрадення хлопця у Великій Димерці

  4. Побили та заштовхали в автівку: на Броварщині затримали викрадачів 19-річного юнака

Залиште відповідь

Exit mobile version