Сказ: у Літках кошеня покусало власницю та померло

0

У Літках зафіксовано випадок сказу в кошеняти. Тварина раптово померла, перед тим покусавши власницю. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомляє Броварська районна державна лікарня ветеринарної медицини.

Як ідеться в повідомленні, 16 грудня кошеня віком три місяці, яке не було вакциноване, під час гри покусало свою власницю. Зранку наступного дня господарка знайшла тварину мертвою. Жінка відразу звернулася до сімейного лікаря, який передав інформацію до державної Літківської дільниці ветеринарної медицини Броварського району.

Державний лікар ветеринарної медицини негайно відреагував, виїхавши на місце загибелі тварини. Він забрав труп, відвіз його до Броварської районної державної лабораторії. Там спеціалісти лабораторно підтвердили – тварина хвора на сказ.

У ветеринарній службі нагадують, що сказ – це смертельно небезпечне захворювання як для тварин, так і для людини. Сказ не лікується, шансів на одужання не має.

Щоб уникнути захворювання на сказ, слід керуватися лише декількома правилами:

  • регулярно щеплювати своїх тварин від сказу (неважливо, контактують вони з іншими тваринами чи ні, гуляють вони на вулиці чи живуть у квартирах);
  • уникати контактів із дикими, невідомими та безпритульними тваринами;
  • пояснювати дітям, чому не можна гратися, гладити невідомих тварин;
  • у випадку укусу твариною негайно звернутися до лікарні швидкої невідкладної допомоги та державного лікаря ветеринарної медицини, надавши інформацію про спосіб отримання травми.

Читайте також

  1. Імунізація тварин проти сказу: на Київщині з літаків розкидатимуть приманки з вакциною
  2. Карантин через сказ у Броварах: домашній кіт покусав людину
  3. Послаблення обмежень: 23 грудня Київщина покидає «червону» зону карантину
Залиште відповідь

Exit mobile version