Суд у справі Лудченка перенесли через неявку обвинуваченого. ФОТО

0

Сьогодні, 13 січня, мало відбутися чергове засідання в справі за обвинуваченнями проти експоліціянта Михайла Лудченка. Рік тому підсудний п’яним на смерть збив жінку і травмував її доньку. Однак сьогодні підозрюваний на засідання не з’явився. Суддя перенесла засідання.

На сьогоднішнє засідання прибули представники прокуратури – Тетяна Ковальчук, сторона потерпілих – Іван Балицький та сторона обвинуваченого  – Олександр Сіладі.

Тетяна Ковальчук і Іван Балицький

На початку засідання, після оголошення явки учасників процесу, суддя Тетяна Василенко перепитала про причини неявки Михайла Лудченка. Мовляв, підсудний пояснень не надав.

Під час нетривалого засідання 13 січня

Олександр Сіладі повідомив, що підозрюваний у справі нездужає. Він захворів учора, про що повідомив свого представника телефоном. Адвокат запевнив, що Михайло Лудченко надасть докази хвороби пізніше, коли їх документально оформить.

Олександр Сіладі

Тетяна Василенко констатувала, що розгляд справи без участі підозрюваного неможливий. Із цим погодилися і всі сторони процесу, присутні під час засідання. Суддя оголосила про дату і час наступного засідання – 26 січня о 14:00.

Передісторія

Михайло Лудченко не з’явився на судове засідання вперше. Розгляд його справи триває вже близько року. 24 березня  2021 р. його випустили з-під варти, замінивши відповідний запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Михайло Лудченко під час засідання 24 березня 2021 року

Під час попереднього засідання розгляд справи по суті також не вдалося провести. Причиною став зрив дистанційного допиту свідка з Нікопольського міськрайонного суду, де, як повідомила суддя, відсутній зв’язок. Щоправда, зі слів присутніх, не виходив на зв’язок і сам свідок.

Водночас наразі суд уже допитав п’ятьох свідків. Деякі з них розповіли про подробиці ДТП, підтвердивши високу швидкість авто, факт збиття жінок на «зебрі» тощо. Інші – працівниці бару «Бровархоф» –  підтвердили вживання підсудним алкоголю незадовго до аварії.

Державне звинувачення так само вказує на факти, що можуть свідчити про вчинення Михайлом Лудченком тяжкого кримінального правопорушення. Водночас сторона захисту визнає провину частково. Підсудний не погоджується, що був п’яним під час ДТП.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

  1. ДТП біля Богданівки. Загинув пасажир
  2. ДТП у Гоголеві: постраждали двоє пасажирів
  3. ДТП із загорянням автівки поблизу Скибина: постраждала родина з двома дітьми. ФОТО, ВІДЕО
Залиште відповідь

Exit mobile version