Святкові заходи 14-го жовтня в День захисника, козацтва та Покрови

0

14-го жовтня українці святкують потрійне свято – День захисника України, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Броварський відділ культури підготував цікаву святкову програму. Про це «Трибуні-Броварів» повідомила очільниця відділу Катерина Мелікова.

Конкурс дитячих малюнків

До 10-го жовтня броварські діти віком від 5-ти до 15-ти років у рамках конкурсу малюнків на тему «МОЯ УКРАЇНА» надіслали 57 своїх робіт.

Цей конкурс малюнків трансформується у виставку, яка діятиме в холі МКЦ «Прометей» із 13-го до 19-го жовтня.

«Наразі члени журі (художники: Елеонора Лінке, Володимир Бездробний та Геннадій Міхєєв) відбирають по три кращі роботи дітей у трьох вікових категоріях. 13-го жовтня в холі МКЦ «Прометей» будуть запрошені всі учасники конкурсу малюнків і організатори оголосять переможців та вручать кращим цінні подарунки», – повідомила Катерина Мелікова.

Виставка в «СвітЛиці»

14-го жовтня броварський культурно-просвітницький центр «СвітЛиця» відкриває виставку надрукованих репродукцій ікон Покрови Пресвятої Богородиці.

Усі охочі зможуть побачити як стародавні, так і сучасні ікони. Ця підбірка розповість, як трактують образ Пресвятої Богородиці впродовж багатьох століть.

Виставка репродукції ікон діятиме кілька тижнів за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 1.

ONLINE-квест

Міський культурний центр «Прометей» за підтримки відділу культури Броварської міської ради пропонує всім охочим взяти участь у патріотичному online-квесті «Україна – це ми!»

14-го жовтня об 11:00 учасники отримають доступ до завдань, які необхідно виконати та до 20:00 відправити результати особистим повідомленням сторінці МКЦ у соціальній мережі Facebook або на e-mail mkcbrovary@gmail.com.

А вже наступного дня за допомогою Random визначать переможця, який отримає диплом та цінний подарунок у вигляді сертифікату на 500 грн.

Цей квест можна назвати квестом патріотичного спрямування. Він складається із завдань на знання історії та державотворення, вікторин, ребусів, розшифрувань за допомогою ключів, спортивних завдань. Ознайомитись із умовами та положенням конкурсу можна на сторінці  міського культурного центру у Фейсбуці.

Фотовиставка

Краєзнавчий міський музей 14-го жовтня представить броварчанам та гостям міста виставку фотосвітлин Руслана Борового. Автор світлин – ветеран АТО, учасник бойових дій у Донецькому аеропорту.

Історія свята Покрови

Броварський відкритий простір «ТепЛиця» також не залишився осторонь святкування. 14-го жовтня на їхній сторінці у Фейсбуці вийде інтерв’ю з настоятелем храму Св. Тарасія Констянтинопольського отцем Іваном Бобиком. Священнослужитель розповідатиме про походження та історію свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Книжкові виставки

Броварські бібліотеки цими днями проводитимуть тематичні виставки про добу часів козацтва, сучасних  захисників України, про ікони. Відвідати виставку можна кожному охочому протягом декількох днів.

Читайте також:

  1. Броварських дітей запрошують до участі в конкурсі малюнків

  2. Учасникам АТО/ООС та членам сімей загиблих виплатять допомогу до Дня захисника

  3. Броварська міськрада шукає психологів для учасників АТО/ООС і Революції Гідності

Залиште відповідь

Exit mobile version