Туберкульоз на «Спецбудмаші» і кір у гімназії ім. Олійника, – медичні новини тижня

0

Минулого тижня серед вихованців броварських шкіл і садочків виявили скарлатину, вітряну віспу, кір, а також кишкові розлади. А у двох дорослих, один з яких працює на місцевому підприємстві «Спецбудмаш», установили відкриту, тобто заразну, форму туберкульозу. Про це йдеться в останньому звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначають фахівці відділу, інфекції із крапельним механізмом зараження із 19 по 25 жовтня вразили 11 осіб. Зокрема, скарлатиною занедужали 5 дітей – 4 із них є вихованцями садочків «Джерельце», «Барвінок», «Віночок» і школи №3. Іще троє осіб підхопили вітрянку – 2 дітей і 1 дорослий. Один із малюків відвідує садок «Теремок».

Число хворих на грип і ГРВІ зросло – минулого тижня зареєстрували 640 недужих. Одна 9-річна дитина, яка навчається в гімназії ім. Олійника на Торгмаші, заразилася кором. А туберкульоз виявили у двох дорослих – в обох відкрита, себто заразна, форма. Один із недужих безробітний, а інший працює на підприємстві «Спецбудмаш».

За останні 7 днів у місті зафіксували 15 випадків гастроентероколітів, тобто кишкових розладів. Серед хворих –  11 дітей і 4 дорослих. Усі вони епідеміологічно не пов’язані між собою. 12 пацієнтів перебувають на стаціонарному лікуванні. Двоє із дітей відвідують школу №9, іще по одному – школи №№ 2 і 6. Експресдіагностика підтвердила випадки ротавірусної інфекції.

9 жителів Броварів звернулися до лікарів через укуси тварин. Всі травми і подряпини нанесені відомими собаками, тому антирабічне лікування (профілактика від сказу) потерпілим не призначалось. Тому працівники Держпродспоживслужби лише спостерігатимуть за тваринами – протягом 10 днів.

Залиште відповідь

Exit mobile version