У Броварах ремонт у гуртожитку на Гагаріна, 12-А розпочнуть із туалетів. Депутати виділили перші кошти

0

Наприкінці листопада депутати передали гуртожиток на вул. Гагаріна, 12-А, що перебував у віданні заводу БЗБК, на баланс ЖЕК №5. Апід час позачергової сесії 10 грудня виділили 100 тис.грн на першочергові потреби та запланували виділення ще 800 тис.грн. Чому така терміновість?

Нагадаємо, що гуртожиток, який перебував у віданні заводу БЗБК, депутати своїм рішенням на позачерговій сесії 29 листопада передали на баланс ЖЕКу №5.

Про це останні щонайменше 4 роки просили мешканці гуртожитку, які проживають там понад 10 років. Люди неодноразово зверталися з проханням у міську раду і до депутатів. Передача гуртожитку на баланс броварської громади дозволяє людям, нарешті, приватизувати житло. А також отримувати прозорі платіжки, де вони розумітимуть за що і кому сплачують, відтак, очікувати, що в комунальному житлі управляюча організація наведе порядок.

(Натисніть задля збільшення)

(Натисніть задля збільшення)

Зазначимо, що на 190 мешканців у гуртожитку працює один бойлер на 100 літрів. Прийняти душ люди могли лише зранку і ввечері, а вдень кімната була зачинена. Попри те, що вбиральні є на кожному з 5-ти поверхів, та жіночі туалети розміщені лише на 1-му і ІІІ-му поверхах. Та і самі туалети складно назвати цивілізованим туалетом.

(Натисніть задля збільшення)

Окрім цього, за словами мешканців, кімнати, призначені для залів, комендатка використовувала для здачі там ліжко-місць.

Щодо плати за житло, то вона в усіх мешканців була однаковою, а в який спосіб її нараховували – невідомо, адже лічильників люди не бачили – вони були під замками.

Депутатська комісія, створена за розпорядженням міського голови, неодноразово була в гуртожитку і на власні очі бачила неналежні умови проживання людей.

(Натисніть задля збільшення)

(Натисніть задля збільшення)

У серпні 2021 р. міськрада розірвала договір із БЗБК про господарське відання. Проте гуртожиток громаді завод так і не передав, тому місто звернулося до суду.

А потім було рішення листопадової сесії, яким і передали гуртожиток на баланс ЖЕКу №5. Комісія обстежила гуртожиток, службові приміщення з майном опломбувала, а мешканцям повідомила про зміну управляючої компанії.

Ще в радянські часи гуртожиток збудував завод БЗБК і він перебував у власності держави, а саме у фонді Держмайна. Держава передала будівлю в комунальну власність міста. Із травня 2017 р. гуртожиток на вулиці Гагаріна, 12-А був закріплений на праві господарського відання за ПАТ «Броварський завод будівельних конструкцій». Проте ні місто, як власник комунального майна, ні завод БЗБК, який мав опікуватися соціальним житлом, де проживає частина працівників заводу, за весь цей час чомусь про будівлю зовсім не дбали – наразі її технічний стан незадовільний.

Для того, щоб привести до ладу хоча б санітарні кімнати – туалети, де унітази ще часів СРСР, а деяких узагалі бракує, під час позачергової сесії 10 грудня депутати виділили 100 тис.грн. Ще запланували виділення 800 тис. грн на заміну мереж із водопостачання та водовідведення.

Загалом теперішній стан гуртожитку потребує значних вливань бюджетних коштів.

Нагадаємо, що 5 років тому болісно і довго відбувалася передача з балансу БЗБК на баланс міста дитячого садочка «Трембіта». Дитсадок свого часу збудував завод БЗБК за державні кошти і ДНЗ вважався відомчим закладом. Тяганина з документами тривала кілька років, врешті-решт дитсадок, що розташовувався в двох приміщеннях – на вул. Гагаріна,14-А та бульв. Незалежності 8-А,  передали місту. Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу «Перлинка» утворено шляхом злиття садочка «Трембіта» та приватного садочка «Олександра», які розташовувалися в одній будівлі, але в різних її частинах.

Фото – надані Сергієм Батюком

Читайте також

  1.  Гуртожиток на Гагаріна передали у часткове володіння БЗБК
  2. Повторні вибори в Броварах: «туризм» та інший передвиборчий «креатив»

  3. Позашляховик АТОвцям: у рамках проєкту «Нова стихія» працівники заводу БЗБК придбали на фронт автівку
  4. Слідом за ТОВ «Термінал» на Броварську міську раду до суду готовий подати БЗБК
  5. Броварська міськрада виграла справу у БЗБК щодо дитсадка на вулиці Гагаріна
  6. У Броварській ОТГ жодне бомбосховище належно не підготовлене: де сховатися. АДРЕСИ, КАРТИ та ФОТО
Залиште відповідь

Exit mobile version