У Броварах стартує проєкт «Онкоскрінінг» на раннє діагностування раку шийки матки

0

Благодійний фонд допомоги онкохворим «Інна» підписав договір про співпрацю з лабораторією CSD на проведення онкоскринінгу раку шийки матки. Інформацію про це оприлюднено на сайті Благодійного фонду.

Як зазначено в повідомленні, для проведення онкоскринінгу раку шийки матки, лабораторія надасть фонду «Інна» значну знижку на оплату послуг.

Рак шийки матки є четвертим за поширеністю онкологічним захворюванням серед жінок у всьому світі. Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я вважають, що через відсутність додаткових заходів для боротьби з раком шийки матки,  щорічна кількість нових випадків захворювання значно зросте.

Так, до 2030 року очікується зростання з 570 000 до 700 000 випадків захворювання, а щорічна кількість випадків смерті –  із 311 000 до 400 000 0 000. Висока смертність від раку шийки матки є наслідком  байдужого ставлення до цієї проблеми протягом багатьох десятиліть, вважають фахівці.

У країнах із низьким та середнім рівнем доходу, захворюваність майже вдвічі, а смертність утричі перевищує аналогічні показники країн із високим рівнем доходу. Як відомо, причиною практично всіх випадків раку шийки матки є генітальна інфекція, спричинена онкогенними штамами вірусу папіломи людини (ВПЛ).

Рак шийки матки піддається профілактиці. І він виліковний за умови раннього виявлення та належного лікування. Саме тому у фонді допомоги онкохворим «Інна» й обрали скринінг такого виду раку.

Поки що відбуватиметься пілотний проєкт – Фонд забезпечить і оплатить обстеження кільком десяткам охочих (орієнтовно — 100 осіб). Потім у фонді оцінять якість послуг, їхню ефективність і ухвалять необхідне рішення щодо розширення послуг зі скринінгу. 

Мешканок Броварщини запрошують пройти скринінгове обстеження на рак шийки матки. 

Читайте також

  1. Жіноча онкологія: інформація для жінок та люблячих чоловіків
  2. Епідемія ожиріння: наслідки – хвороби серця і онкологія
  3. Що потрібно знати про боротьбу з раком молочної залози і де знайти підтримку
  4. Про безоплатні медичні послуги для онкохворих
  5. Боротьба з раком: ЄС скорочує шкідливі речовини в продуктах харчування
Залиште відповідь

Exit mobile version