У Броварах завершуються підготовчі роботи для реконструкції ясел-садка «Зірочка». ФОТО

0

Підготовчі роботи для реконструкції ясел-садка «Зірочка», що в Броварах на вул. Ярослава Мудрого, 3, завершуються. Реконструювати садочок, а якщо точніше, то побудувати нове приміщення, довірено ТОВ «І. Б. К. Девелопмент». Саме це товариство виграло тендер, запропонувавши 41,842 млн грн. У квітні розпочалися перші підготовчі роботи. Що зроблено за місяць?

Як повідомив журналістам «Трибуни» виконавець робіт ТОВ «І. Б. К. Девелопмент» Ігор Круглян, на майданчику  викорчувано дерева, демонтовано малі архітектурні форми – криті ігрові майданчики,   фактично завершено копання котловану розмірами 1848, 2 м куб під фундамент новобудови.

Також завершується демонтаж старого приміщення ясел-садка. Нагадаємо, будівлю ясел-садочка «Зірочки» ще п’ять років тому визнали аварійною через просідання на 16 см балки перекриття. Тоді її тимчасово закріпили, але йшла розмова про закриття молодшого корпусу.

Демонтаж будівлі ясельного корпусу

Демонтаж старої їдальні відбудеться в останню чергу, позаяк робітники частково використовують її під власні потреби.

На сьогодні в двох групах «Зірочки» виховується 140 дітей. Проте в головній будівлі «Зірочки» малечі немає: через реконструкцію ясла-садок розформували і вихованців тимчасово розселили в інші дитсадки. Так, у садочку Ромашка» перебуває дві ясельні групи, у «Золотій рибці» – середня група, в «Оленці» – старша група. Сьогодні ці заклади відвідало 75 вихованців «Зірочки».

Головна будівля «Зірочки»

Проєкт реконструкції «Зірочки» реалізується в межах Надзвичайної кредитної програми за фінансування Європейського інвестиційного банку в розмірі 33 млн 025 тис грн. Із бюджету міста заплановані витрати в сумі 8 млн 817 тис. грн.

Роботи триватимуть протягом 9-ти місяців і мають завершитися 31 жовтня 2021 року.

Фото – авторки

Читайте також

  1. У Броварах розпочалася реконструкція ясел-садка «Зірочка». Що зроблено. ФОТО
  2. Ясла-садок «Зірочка» зачиняють на реконструкцію – дітей та вихователів прилаштовують у інші заклади. Відео
  3. Ясла-садок «Зірочка» відреконструюють за майже 42 млн грн
  4. Реконструкція ДНЗ «Зірочка» обійдеться в понад 40 млн грн: затверджено проектну документацію
Залиште відповідь

Exit mobile version