У Броварах стартував онлайнмоніторинг забруднення повітря

0

Показники вмісту в повітрі Броварів оксиду вуглецю, діоксиду азоту, діоксиду сірки, оксиду азоту, а також деяких погодних фізичних показників тепер можна побачити в режимі онлайн. Про це повідомляє Броварська міська рада.

Показники відображаються за посиланням – http://91.203.27.45/open?company=1.

Як зазначено на сторінці моніторингу, в Броварах працює три пости спостереження:

  • пост № 1 вул. Металургів, 52 моніторить забруднення повітря на оксид вуглецю, діоксид азоту, діоксид сірки, оксид азоту, а також вимірює швидкість і напрямок вітру, температуру, відносну вологість і тиск;
  • пост № 2 бульв. Незалежності, 18/25 спостерігає за забрудненням повітря на оксид вуглецю, діоксид азоту, діоксид сірки, оксид азоту, а також вимірює швидкість і напрямок вітру;
  • пост № 3 вул. Вокзальній, 3/1 так само моніторить забруднення повітря на оксид вуглецю, діоксид азоту, діоксид сірки, оксид азоту, вимірює швидкість і напрямок вітру.

Із онлайнмоніторингу видно, що станом на зараз за жодним із показників не зафіксовано будь-яких граничних перевищень. Водночас на сторінці вказано, що система працює в тестовому режим.

Показники якості повітря і погоди на одному з пунктів

Слід зазначити, що окрім поточних показників, в окремій вкладці на сторінці можна переглянути дані моніторингу протягом останньої доби.

Показники якості повітря на графіках

Зі сторінки можна зрозуміти, що аналіз відбувається за допомогою програмно-апаратного комплексу  збирання й оброблення інформації  «ГАЗАТ-АСЕМА».

Зазначимо, що протягом тривалого часу на Фейсбуку («Saveecobot») і в Телеграмі діють чатботи, які моніторять забрудненість повітря з газоаналізаторів у декількох точках у Броварах.

Читайте також:

  1. У 2019 році в повітрі Броварів стало ще більше діоксиду азоту і завислих речовин
  2. У Броварах запрацювала перша станція контролю за станом повітря, ще дві – у процесі налаштування
  3. У Броварах повітря несе ризик для людей із хворобами органів дихання: дані телеграмбота
Залиште відповідь

Exit mobile version