У начальника поліції поцікавляться — чому у Броварах за пенсією ходять з російськими прапорами

0

17 жовтня о 17.00 відбудеться зустріч місцевих активістів та ветеранів АТО з начальником Броварського відділу Національної поліції Олегом Янчинським. Таку зустріч ініціює лідер ГО «Авангард АТО Броварії» Ігор Муратов.

Підставою для заходу, як сповіщає сторінка у соціальних мережах громадської організації, є обговорення питань, які стосуються «підриву цілісності України», а ось причина — те, що у місті проживають люди, які відкрито, на переконання організації, висловлюють сепаратистські погляди та проявляють симпатію до сусідньої країни-агресора — Росії.

Йдеться про чоловіка, який проживає у районі Торгмаш по вулиці Володимира Великого, 2 (колишня Енгельса) та вивішував кілька разів на балконі російський державний прапор, і навіть став «героєм» багатьох репортажів загальноукраїнських телеканалів.

Раніше активісти та ветерани АТО уже зверталися до дідуся, аби той зняв російський «триколор», і навіть писали заяви до поліції та СБУ, аби таких дій з боку чоловіка не повторювалося.

У розмові з журналістами дідусь, який представлявся як Вадим Миколайович, зазначав, що виступає за об’єднання України з Росією та Білоруссю, що допомагав захищати Донецьк від «фашистів та бандерівців», а один із керівників т. з. ДНР Захарченко нібито йому особисто дякував за допомогу. Заради справедливості зазначимо, що агресії дідусь не проявляв і уся його провина — в переконаннях та публічному вивішуванні російського прапора — стяга країни, яку практично в усьому світі вважають агресором.

Підштовхнула ж громадських активістів до зустрічі з керівництвом поліції інформація про те, що дідусь спокійно ходить вулицями з прапорцем окупанта, отримує щомісяця українську пенсію, але при цьому публічно висловлює зневагу до країни та державної символіки.

Сам Ігор Муратов, якого ще недавно називали кандидатом на посаду радника міського голови з питань АТО (поки що офіційного розпорядження немає), від коментарів відмовився.

А ось депутат Броварської міської ради Лідія Сенько, обрана за списками партії «Єдність», вважає, що міська влада повинна реагувати на такі прояви, як публічне вивішування прапора країни-агресора.

«Влада повинна реагувати в нинішній ситуації, коли йде війна з Росією та гинуть наші хлопці. Важливо не спровокувати реакцію, наче ми утискуємо людей за їхні переконання, але реагувати однозначно потрібно. Та й вивчити ситуацію — чи це позиція людини чи, можливо, вона психічно хвора», — сказала Сенько.

Лідія Сенько

Водночас, пані Сенько, яка ще є і начальником управління Пенсійного фонду України у Броварах, зазначила, що особисті переконання будь-якої людини не є підставою для того, щоб їй затримували чи не виплачували пенсію. Винятком є ситуації, коли людині з боку правоохоронних органів висувають конкретні звинувачення чи підозри або ж її затримують.

«Якщо пенсія нараховується, ми не маємо права її не виплачувати. Виплати проводяться навіть незалежно від громадянства. У нас отримують і громадяни Росії також, які тут прописані, згідно з законодавством України», — додала Лідія Сенько.

Залиште відповідь

Exit mobile version