У парку «Перемога» розпочалося будівництво майданчика під встановлення флагштоку

0

Уже вирито для облаштування фундаменту котлован та вбито 7 із 14 необхідних металевих паль. Усі роботи заплановано закінчити до Дня державного прапора.

Як розповів журналістам «Трибуни» виконроб ТОВ «Пан-Південьбуд» Олег Максименюк, роботи з облаштування фундаменту під флагшток стартували в неділю, 27 червня. За вчора та сьогодні вирито котлован та вбито 7 із 14 необхідних металевих паль. Кожна паля закріплена на глибині 14 м.

За словами Олега Максименюка, роботи затяглися майже на місяць через ненадходження необхідних коштів, тож щоб їх  вчасно – до Дня державного прапора – 23 серпня, підрядники  обіцяють працювати в посиленому режимі.

Саму щоглу збиратиме на зеленій зоні біля луна-парку інша підрядна фірма. Як повідомив виконроб, уже зібраний 72-метровий флагшток підійматиме кран поверх дерев та встановлюватиме безпосередньо на облаштований фундамент.

Замовник робіт із встановлення щогли – Департамент регіонального розвитку КОДА. Цей об’єкт включено до переліку таких, що профінансують у межах Програми будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2021-2023 роки.

Рішення про будівництво в парку «Перемога» 72-метрової щогли, де майорітиме синьо-жовтий український прапор, під час 2-ої позачергової сесії ради Броварської ОТГ підтримала більшість депутатів – 26. Із бюджету громади на проєктування виділили 700 тис. грн.

Проєктування флагштоку здійснювало ПП «Фегтехком». Проєктні роботи обійшлися місту в 658 258, 42 грн.

Як раніше на виконкомі повідомляв міський голова Ігор Сапожко, окрім встановлення флагштока, також передбачено реконструкцію самого парку. За його словами, безпосредньо на флагшток передбачено 9 млн грн, а близько 14 млн грн направлять на реконструкцію «паркової зони».

Згідно з договором будівельного підряду з ТОВ «Пан-Південьбуд», усі роботи обійдуться в  20 768 285, 84 грн і мають завершитися до 20 серпня. Будівництво профінансують із бюджету Київської області. За ці кошти  мають не лише випробувати палі, збудувати споруду флагштоку, облаштувати майданчик для збирання конструкції щогли, а і площадки та доріжки, МАФ та здійснити озеленення.

Щогла з прапором має стати третім таким об’єктом в Україні.

Зазначимо, що флагшток облаштовують на території колишнього скейтпарку. Сам скейтпарк із оновленими елементами комунальники обіцяють встановити вже найближчим часом неподалік входу в парк «Перемога» з боку церкви.

Фото – авторки

Читайте також

  1.  У Броварах збудують 72-метровий флагшток для українського прапора
  2.  Під флагшток у парку «Перемога» «розчищають» територію
  3. Про флагшток та продовження реконструкції парку «Перемога»: чи варто вірити обіцянкам чиновників?
  4. Броварський парк «Перемога» обладнають новим скейтпарком. Хто і за скільки?
  5. У парку «Перемога» новий скейтпарк облаштують і новими конструкціями

 

Залиште відповідь

Exit mobile version