У Старому центрі Броварів будують супермаркет із порушеннями

0

Віктор Малофієнко,  член ГО «Громадські активісти»

Редакція сайту може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану в розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги».

 

У Старому центрі – історичній частині Броварів – на вулиці Київська, 156 будується чорний металевий блок. Згідно містобудівних умов та обмежень, ТОВ «Смайл Констракшн» будує там магазин продовольчих та непродовольчих товарів.  Характерно, що на протилежному боці – вул. Степана Разіна, відкрився маркет АТБ. Чи доцільно в такій близькості на Розвилці розміщувати вже п’ятий продуктовий магазин, адже у віддалених районах – вул. Петровського, Кокінаки, Маяковського взагалі магазинів нема. Ініціативу обговорити з громадськістю доцільність такого будівництва влада заблокувала, відмовивши видати підписні листи на ініціювання громадських слухань.

Про що думало керівництво міста, коли давало згоду на розміщення чорного монстра в затишному місці Броварів, де будівля ресторану «Сан Марко», сквер біля прокуратури, пошта, церква святого Тарасія, парк Шевченка створюють благодатну атмосферу центру Старого міста. Будівництво ведеться в прискореному режимі,  і на це є причини, адже є проблеми із землею, із проектною документацією, із сусідами, з якими межує майбутній супермаркет.

  • Земельна ділянка була сформована сумнівним шляхом із садибних ділянок броварчан та земель комерційного призначення, про що свідчить лист Головного управління Держгеокадастру в Київській області від 30.03.2021 року.
  • За інформацією управління інспекції та контролю БМР, підготовчі роботи – це винесення інженерних мереж, зрізання дерев, проводились без належної на те декларації.
  • Порушено принципи добросусідства, протипожежні розриви. Відстань від новобудови до існуючої господарської будівлі, що межує з будівництвом, становить 3 метра. Чому місцеві жителі-сусіди вимушені замість природного життєвого простору садибної забудови підсвідомо терпіти тиск чорного ангару, шум автотранспорту, що завозить товар?
  • Заявлений у повідомленні про проведення будівельних робіт клас наслідків СС1 явно не відповідає дійсності.
  • Забудовник тричі не допустив інспектора архбудконтролю для проведення перевірки, грубо порушуючи його право безпосереднього доступу до будівництва. При цьому забудовник був належним чином повідомлений. На четверту перевірку (погоджену телефоном), куди прийшли крім інспектора, депутати, пересічні громадяни, сусіди, забудовник також не з’явився!
  • Проектної документації ніхто не бачив: що будується – невідомо.
  • Детальний план території забудови не розроблявся, та, відповідно, не обговорювався на громадських слуханнях. До того ж, забудовник самовільно прихопив шматок комунальної землі,який хоче взяти в оренду, про що було вже двічі заявлено на сесіях БМР.

Ось вам і смайлики від «Смайл Констракшн»!

Але якщо влада міста терпить таку зневагу до себе, демонструючи абсолютну безпорадність, то громада з цим не згодна. Як стало відомо з висновку Головного управління Держгеокадастру в Київській області від 30.03.2021 р. № 368\0-764\6-21, зміна цільового призначення ділянки забудови з садибної на землі для торгівлі є безпідставною і потребує скасування, оскільки не відповідає містобудівній документації. З цієї причини підлягають скасуванню і містобудівні умови та обмеження. Від документації залишається просто папір.

Враховуючи ігнорування забудовником працівників архбудінспекції, які не можуть встановити дотримання ТОВ «Смайл Констракшн» вимог містобудівного законодавства, є всі підстави зупинити це свавілля.

Важелі впливу у влади на забудовника є:

  1. Скасувати рішення про зміну цільового призначення ділянки забудови згідно листа ГУ Держгеокадастру.
  2. Відкликати та скасувати містобудівні умови та обмеження на об’єкт будівництва, ТУ на підключення до мереж міста.
  3. Відмовити в наданні земельної ділянки комунальної власності в оренду недобросовісному забудовнику.
  4. Звернутись до суду з позовом про зупинення будівельник робіт.

Якщо влада не реагує на порушення, то, як казав Микола Вересень: «Шукайте бабло!».

Далі буде.

Читайте також

  1. «Сільпо» в Старому центрі збудують за пів року: що відомо про об’єкт
  2. Броварське «Сільпо» ледь не згоріло через заблокований під’їзд – ДСНС
  3. Мешканцям Броварщини пропонують доставлення продуктів літаком
  4. Підозра на ботулізм у «Сільпо» та кишкова паличка на руках кухаря 6-ої школи
Залиште відповідь

Exit mobile version