Уряд погодив нову вартість електроенергії для населення з 1 січня. ВІДЕО

0

Уряд скасував пільгові 100 кВт/год для населення в І кварталі 2021 року. Ця зміна діятиме з 1 січня 2021 року. Про це 28 грудня під час засідання уряду сказав т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко. Також цю інформацію оприлюднено і на офіційному сайті КМУ.

«З січня наступного року прошу прийняти доопрацьований проєкт постанови, який передбачає продовження строку дії ПСО (покладання спеціальних обов’язків) до 31 березня 2021 року, встановлення на період із 1 січня 2021 року по 31 березня 2021 року фіксованої ціни за 1 кВт/год для побутових споживачів на рівні 1,68 грн (з ПДВ)», – сказав Вітренко.

Наприклад, якщо ви за місяць використовуєте в середньому 80 КВт/год, то для вас ціна зросте майже вдвічі. До 31 грудня ви сплачуєте 72 гривні, а з нового року доведеться платити 134,4 гривні.

Якщо ж ви перевищуєте квоту в 100 КВт/год, ваша платіжка збільшиться на 78 гривень. Після 100 КВт/год різниці в ціні вже не буде.

При цьому ДП «Енергоатом» продаватиме електроенергію «Гарантованому покупцю» за двосторонніми договорами на електронних аукціонах за ціною 150 грн за 1 МВт/год.

«Проєкт розроблено з метою фінансової стабілізації на ринку електричої енергії в наступному році та сталої роботи підприємств, на які покладено ПСО. Наразі Міненерго з НКРЕКП напрацьовує удосконалений сценарій фінансового збалансування ринку електричної енергії у 2021 році та інших роках», – відзначив Вітренко.

На його думку, це рішення дозволило «уникнути стрімкого підвищення тарифу на електричну енергію для побутових споживачів із 1 січня 2021 року». Проєкт розробило Міністерство енергетики на підставі закону про ринок електричної енергії, доручень уряду, а також пропозицій енергетичного регулятора.

«Якби уряд сьогодні не прийняв це рішення, стрімке підвищення тарифу сталося б із 1 січня 2021 року, адже термін чинного ПСО закінчується 1 січня», – зазначив Вітренко.

ФОТО – Maanimo

Читайте також:

  1. В Україні здорожчала електроенергія. Що буде з платіжками?

  2. Підвищення тарифів на електричну енергію з 1 жовтня – фейк, – Міненерго

  3. Акція протесту проти грабіжницького тарифу

  4. Затверджено нові тарифи на вивезення відходів. Чи платитиме приватний сектор?  

Залиште відповідь

Exit mobile version