Встановлення пам’ятного знаку почесному броварчанину Іванові Сокуру перенесли на невизначений термін

0

Про це стало відомо сьогодні, 26 червня, під час засідання виконавчого комітету Броварської міської ради. Питання розглянули поза порядком денним. На думку заступника міського голови Григорія Голубовського, пам’ятний знак почесному броварчанину Іванові Сокуру варто встановлювати лише після того, як провулок, названий на його честь, забудують.

Після того, як порядок денний засідання виконкому вичерпався, Григорій Голубовський попросив присутніх залишитися, аби обговорити встановлення пам’ятного знаку Іванові Сокуру на провулку, названому на його честь. Нагадаємо, 10 червня виконком зняв відповідний проект рішення на довивчення. «В принципі, члени виконкому не проти встановити цей знак. Але на ньому має бути написано, що цей знак встановлено на провулку, названому на честь Івана Павловича, але по факту цього провулка ще нема», – пояснив пан Голубовський. – «Тому ми подумали, що не варто встановлювати пам’ятник у чагарниках біля провулку».

Заступник міського голови Григорій Голубовський

Присутній на засіданні голова комісії з питань найменувань та пам’ятних знаків Дмитро Карпій зазначив, що у проекті не вказували точного місця розташування меморіалу, оскільки в управлінні містобудування  та архітектури засумнівалися щодо комунікацій поруч, тому саме управління мало б визначити, де розташувати пам’ятний знак. Заступниця начальника управління Світлана Батинчук, у свою чергу звернула увагу на те, що при забудові провулка необхідно буде огороджувати територію, і меморіал можуть пошкодити під час будівельних робіт: «Коли ми розглядали питання надання імені провулка, родина була попереджена про те, що це в майбутній перспективі, навіть не визначено в часі».

Григорій Голубовський запропонував винести проект рішення на наступне зсідання виконавчого комітету й прописати в положенні, аби пам’ятний знак було встановлено після формування провулка. Присутня дружина Івана Сокура Ольга Сокур не погодилася з паном Голубовським, зазначивши: «Ми не знаємо, що з нами буде завтра. Зараз ми всі його [Івана Сокура — прим ред.] знаємо, пам’ятаємо, але те, що буде потім, ми з вами можемо просто не застати. Тому, думаю, що відділ архітектури може визначити і час, і місце, де його краще встановити».

Голова комісії з найменувань та пам’ятних знаків Дмитро Карпій
Дружина Сокура Івана Ольга Сокур

Тоді Григорій Голубовський запропонував присутнім розглянути ідею встановлення сітілайтів із інформацією про почесних громадян Броварів, аби мешканці міста знали його історію. Щодо пам’ятного знака Іванові Сокуру, пан Голубовський таки наполіг на його встановленні після формування провулка, утім, зазначив, що місто може встановити там тимчасовий меморіал.

Іван Сокур — заслужений лікар України, почесний громадянин міста Броварів (2001 р.). Кавалер орденів «Знак пошани», «За заслуги» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІ ст.. Із 1982 по 2008 рр. він був головним лікарем Броварської центральної районної лікарні. Під керівництвом Івана Павловича збудовано корпуси Броварської ЦРЛ, а медицина в Броварах досягла високого рівня розвитку. 

Залиште відповідь

Exit mobile version