Виборча ніч на 97-му окрузі: про порушення в Броварах та районі. ВІДЕО

0

Ніч у день голосування у Київській області минула без серйозних порушень, однак вони все ж були. Спостерігачі від Всеукраїнської громадської організації «Громадська мережа «Опора» зафіксували їх і на 97-му виборчому окрузі. 

Як зазначають в «Опорі», на виборчій дільниці №320248 в селищі  Калита Броварського  району (97 ВО) протоколи про підрахунок голосів заповнили о 4 ранку, але голова не хотіла їхати на ОВК у Бровари через черги і планувала залишити все у сейфі та поїхати об 11 годині наступного дня. Лише коли запаковані бюлетені не помістилися у сейф і поліцейський повідомив, що біля бюлетнів спати не буде, голова все ж таки прийняла рішення їхати.

Також на окружній виборчій комісії  97 ВО спостерігач зафіксував, що голова ДВК №321236 (Бровари), приїхав здавати протокол про підрахунок голосів і мав при собі печатку, яку мав би залишити у сейфі.

 Громадянська мережа ОПОРА проводила масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередженню порушень.

Нагадаємо, під час безпосередньо виборів 21 липня, спостерігачі від «Опори» зафіксували на дільниці № 320248 (97 ВО) у селі Калита зламану скриньку. У комісії їм повідомили, що минулого разу складали акт, однак нової скриньки так і не дали.

У Броварах на виборчій дільниці № 321243 спостерігачі зафіксували порушення процедури ранкового засідання  – комісія не вела протокол. Крім того, члени ДВК, не оголошуючи кількість, хотіли одразу почати роздавати на столи бюлетені та опломбовувати скриньки не по черзі, а всі одразу. Протокол почали вести після зауваження спостерігача.
У Броварській поліції повідомили, що станом на 17 год кримінальних проваджень щодо порушень виборчого законодавства у Броварах та районі немає. Лише отримали одне звернення від переселенки, яка поскаржилася, що їй не видали другого бюлетеня – із мажоритарного округу.

За проміжним підрахунком голосів, на броварському 97-му окрузі перемогу з відривом від суперників здобули партія «Слуга народу» та її представник-мажоритарник Микола Галушко.

Залиште відповідь

Exit mobile version