Які країни відкрили кордони для України. ПЕРЕЛІК

0

Попри те, що ЄС усе-таки не відкриває свій кордон для українців через зростання захворюваності на COVID-19, кілька туристичних країн усе ж готові прийняти наших співгромадян. Їхній перелік наводить міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Зі слів чиновника, українців приймуть:

  • Туреччина;
  • Єгипет (але з обов’язковим дотриманням 14-денної самоізоляції після повернення додому, адже Єгипет віднесений до країн з високим рівнем інцидентності COVID-19);
  • Албанія;
  • Хорватія, яка входить до ЄС, але поза Шенгенською зоною (за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла);
  • Чорногорія (за наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин).

Через нестабільну епідеміологічну ситуацію в Україні інші європейські кордони залишаються зачиненими для українських туристів, зазначає Владислав Криклій.

Проте іноземцям, дипломатам та громадянам України, які мають дійсні робочі чи навчальні контракти або посвідчення на проживання в ЄС, морякам, що прямують на корабель, громадянам, які транзитом прямують через ЄС, в’їзд дозволено, зауважив міністр.

Зі слів чиновника, кожні 2 тижні ЄС переглядатиме список держав, з яких можливо в’їжджати. І, в залежності від обставин, буде частково або повністю знімати обмеження на поїздки чи знову вводити їх для конкретних країн.

Окрім того, в залежності від розвитку епідеміологічної ситуації в Україні, рішення про відкриття кордонів має ухвалити Грузія, вказує міністр інфраструктури України.

Читайте також

  1. COVID-19: ЄС не відкриє кордон для українців?
  2. Карантинні показники на Київщині нормалізувалися, але про послаблення не оголошують
  3. Садок «Калинка» вийшов із карантину: мають запрацювати 5 груп
  4. Дитячі табори не відкриють до серпня. ВІДЕО
Залиште відповідь

Exit mobile version