За брехню в деклараціях до в’язниці таки саджатимуть

0

Верховна Рада ухвалила закон №4561 про посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації. Відтак, враховано пропозиції Президента Володимира Зеленського. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

Підтримали нову редакцію закону 315 народних депутатів.

Інфорграфіка голосування за закон від «Слово і діло»

Як відомо, перший варіант документа ухвалено 3-го червня. Ним повернули ув’язнення за недостовірне декларування, однак ухвалили і поправку, яка дозволила б посадовцям не розкривати майно, яким володіють чи користуються їхні родичі, якщо ті не надають про статки інформацію. Це б дозволило ухилятись від подання реальних даних про об’єкти декларування.

Ще одна з поправок дозволила б карати чиновників за умисне неподання декларації лише обмеженням волі, а не ув’язненням.

Водночас президент Володимир Зеленський закон ветував і вніс свої правки, якими запропонував ці два положення прибрати, зокрема передбачивши покарання за брехню у деклараціях у вигляді позбавлення волі.

Очільник Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков пояснював Громадському, що закон почне працювати з наступного року. Тобто ув’язнення зможуть призначати за брехню в деклараціях за 2021 рік.

ФОТО – Слово і діло

Читайте також:

  1. Громади розпоряджатимуться своїми землями. Зеленський підписав закон. ВІДЕО

  2. «Лікарняні» виплати відновлять. Зеленський підписав закон

  3. В Україні узаконили «декретну відпустку» для чоловіків

  4. Президент підписав закон «Про всеукраїнський референдум». ВІДЕО

Залиште відповідь

Exit mobile version