За електроенергію можна буде платити менше. УМОВА

0

Кабінет міністрів на засіданні в середу, 11 серпня, ухвалив постанову про зниження тарифу на електроенергію для домогосподарств, які споживають менш як 250 кіловат-годин. Зміни набудуть чинності з 1 жовтня 2021 року. Про це заявив прессекретар Глави держави Сергій Никифоров на брифінгу в Офісі Президента.

«Ми обіцяли, що до Дня Незалежності зможемо назвати нові тарифи на електроенергію, і так само обіцяли, що зростання цін на електроенергію не буде. Фактично навіть є певне зниження. З 1 жовтня для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год на місяць, тариф знизиться до 1,44 гривні за 1 кВт-год. Для тих, хто споживає понад 250 кВт-год, ціна не змінюється – 1,68 гривні», – зазначив він.

Сергій Никифоров зауважив, що для переважної більшості сімей з’явилася реальна можливість і стимул заощадити на електроенергії. За його словами, згідно зі статистикою, до 80% домогосподарств споживають електроенергію на рівні 250 кВт-год на місяць або менше.

Нагадаємо, що до 2021 року тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год на місяць становив 90 копійок (з ПДВ), а на наступні – 1,68 грн за кВт.

З 1 січня 2021 року Кабмін підвищив вартість електроенергії для населення, скасувавши пільговий тариф на перші 100 кВт.

На перший квартал 2021 уряд ухвалив постанову про покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії, згідно з якою ціна для населення встановлена на єдиному рівні 1,68 грн/кВт-год (окрім добового зонного обліку). Пізніше її дію продовжили на квітень, потім – на травень, червень, липень, серпень.

ФОТО – ЮжкаNEWS.City

Читайте також:

  1. Різкого збільшення тарифів на електроенергію не буде – прессекретар Зеленського

  2. Яким буде тариф на електроенергію з 1 липня. Рішення уряду

  3. Кабмін визначився з травневим та червневим тарифом на електроенергію

  4. Уряд погодив нову вартість електроенергії для населення з 1 січня. ВІДЕО

Залиште відповідь

Exit mobile version