За вивезення сміття броварчани платитимуть більше

0

Із 1 травня зросте ціна за вивезення твердих побутових відходів (ТПВ). Причина – підняття тарифу на послуги із захоронення 1 тонни ТПВ на полігоні ТОВ «Десна-2», що розташований на землях Рожівської сільської ради Броварського району. Відповідний наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оприлюднили на сайті Калинівської ОТГ.

Як зазначається в повідомленні, підвищення тарифу на послуги із захоронення твердих побутових відходів зумовлені зміною обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат із причин, які не залежать від ТОВ «Десна -2» (виконавця послуг по захороненню ТПВ). Зокрема:

  • збільшення земельного податку;
  • зростання мінімальної заробітної плати;
  • зростання прожиткового мінімуму;
  • зростання вартості електричної енергії;
  • зростання цін на послуги сторонніх організацій із виконання робіт із влаштування котловану;
  • підвищення цін на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси.

Зазначається, що тариф, який діє нині, становить 137,28 грн за 1 тонну ТПВ. Такий тариф відшкодовує собівартість послуг із захоронення ТПВ лише на 80%.

Із 1-го травня  плановий тариф за 1 тонну ТПВ буде на рівні 164,44 грн (без ПДВ).

Оплата за вивезення сміття

Чи позначиться це на вартості вивезення твердих побутових відходів у перевізників, які обслуговують територію Броварської ОТГ?

Як повідомила «Трибуні-Броварів» заступниця директора ТОВ «Селтік ТБО» Ірина Федорченко, наразі в її підприємства закінчується термін дії договору з Броварами. Вже 14-го квітня відбудеться новий конкурс на визначення виконавця послуги з вивезення побутових відходів (твердих, великогабаритних, ремонтних) на території Броварської міської територіальної громади. Відповідне оголошення в березні оприлюднили на сайті Броварської міськради.

«Якщо ми продовжимо нашу співпрацю з містом, то до 1-го травня здійснимо відповідні калькуляції, пов’язані з підняттям тарифу на послуги із захоронення твердих побутових відходів», – повідомила Ірина Федорченко.

Наразі ціна за вивезення ТВП із однієї зареєстрованої особи – 27 грн 36 коп.

ФОТО – Антон Раков, колаж – Андрій Захарченко

Читайте також:

  1. На Броварщині побудують комплекс для сортування і переробки сміття

  2. Золоте сміття «Селтіка»

  3. На Броварщині стартувало будівництво першої лінії сортувально-переробного комплексу. Відео

  4. Сортувальна лінія: як у ТОВ «Селтік ТБО» сортують тверді побутові відходи. Відео

Залиште відповідь

Exit mobile version