Забруднювали землю: екологи оштрафували КП «Броваритепловодоенергія». ФОТО, ВІДЕО

0

Державна екологічна інспекція Столичного округу за дорученням прем’єр-міністра позапланово перевірила КП «Броваритепловодоенергія». Про це йдеться на сайті вищевказаного відомства.

Як ідеться в повідомленні, прем’єр-міністр України дав доручення Державній екологічній інспекції Столичного округу позапланово здійснити державний нагляд (контроль) КП «Броваритепловодоенергія». Перевірка відбувалася з 23-го березня до 2-го квітня.

«Під час проведення контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства встановлено, що підприємство «Броваритепловодоенергія» забруднило недостатньо очищеними зворотними водами земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яка межує з очисними спорудами КП «Броваритепловодоенергія» в селі Квітневе, що в межах Калинівської ОТГ», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили «Трибуні-Броварів» мешканці Красилівки, від очисних споруд, які розташовані на красилівських землях, йде труба у бік залізниці, з якої стікають нечистоти на земельні паї мешканців їхнього села.

«До чого тут село Квітневе – невідомо, адже й очисні споруди, і земельні паї, куди стікають нечистоти, розташовані на території Красилівки», – дивується мешканець Красилівки Володимир.

Зі слів красилівчан, ця проблема набуває масштабу екологічної катастрофи.

Розрахунок розміру шкоди, зумовленої забрудненням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства комунальним підприємством «Броваритепловодоенергія», склав 684 тис. 480 грн.

Державна екологічна інспекція Столичного округу звернулася до КП «Броваритепловодоенергія» з письмовою претензією про відшкодування шкоди через забруднення земельних ресурсів неорганізованим скидом зворотних вод із каналізаційно-очисних споруд КП на землі сільськогосподарського призначення.

ФОТО – Максим Дяченко, Державна екологічна інспекція Столичного округу

Читайте також:

  1. Щоб вирішити питання очисних споруд, на КП «Броваритепловодоенергія» проведуть аудит. ФОТО, ВІДЕО

  2. Очисна споруда або штраф: підприємства Броварів каратимуть за перевищення показників рівня забруднення стічних вод 

  3. Очисна споруда або штраф: підприємства Броварів каратимуть за перевищення показників рівня забруднення стічних вод 

  4. Загинула риба, зникли качки і бобри: із свинокомплексу АК «Калита» у канал вилилися свинячі фекалії

Залиште відповідь

Exit mobile version