Завершення капремонту в ангіоневрологічному відділенні та відшкодування за інсулін – підсумки «гуманітарної» комісії

0

Учора «гуманітарна» комісія серед низки розглянутих питань одноголосно підтримала зміни до комплексної Програми розвитку охорони здоров’я в Броварській ОТГ на 2021 р. та Програму фінансової підтримки для покращення надання вторинної медичної допомоги броварською лікарнею. 

Як вказано в паспорті Програми розвитку охорони здоров’я в Броварській ОТГ на 2021р., її учасниками є Броварський міський центр первинної медико-санітарної допомоги та Броварська стоматологічна поліклініка. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, складає  60 920,0 тис. грн (проти 59 920 тис.грн минулого року).

«Гуманітарна» комісія схвалила збільшення фінансування в розмірі 1 млн грн на відшкодування за інсулін та інші ліки для хворих на цукровий і нецукровий діабет. Як повідомила очільниця відділу охорони здоров’я Ніна Хорошаєва, необхідність у збільшенні коштів виникла через розширення  громади за рахунок сіл Княжичі і Требухів. Окрім цього, члени комісії підтримали правки задля приведення документів у відповідність та зауваження від Тетяни Ковкрак щодо необхідності прописати кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посаду начальника відділу охорони здоров’я.

Також члени комісії підтримали технічні правки до рішення міської ради від 24 грудня 2020 р. «Про затвердження Програми «Фінансова підтримка для покращення надання вторинної медичної допомоги населенню міста Бровари та відновлення матеріально-технічної бази КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня».

Безпосередньо в додатку до програми  вказані обсяги її фінансування на 2021 р. –  5 097, 1 тис.грн. Зокрема на капремонти з бюджету міста заплановано витрати в сумі 3 725,0 тис.грн. Серед них – 2 325, 0 тис.грн – на проєктні роботи з проведення експертизи капремонту системи киснепостачання кисневої станції кріогенного резервуару об’ємом V=5,0м3 та його монтаж.

7 квітня депутати міськради проголосували за виділення 2 325,0 тис.грн на необхідні роботи.

9 квітня в існуючій кисневій станції броварської лікарні резервуар було встановлено. Це дозволить у кілька разів збільшити об’єм кисню, що зберігатиметься на кисневій станції і забезпечить його безперебійну подачу у відділення ББКЛ для лікування хворих на COVID – 19.

Коронавірус: антирекорд на Броварщині. Відео

Ще 1 400,0 тис.грн заплановано цього року витратити на завершення капремонту в ангіоневрологічному відділенні хірургічного корпусу  – капітальний ремонт палат і санвузлів.

На 1 372, 1 тис.грн заплановано придбати обладнання, серед якого – автоматичний плазмоекстрактор для переробки консервованої крові на компоненти крові.

Затвердити зміни до програм мають депутати міської ради Броварської ОТГ на 6-ій черговій сесії 27 квітня.

Головне фото – А. Раков

Читайте також

  1. У Броварах створять відділ охорони здоров’я, – підсумки 66-ї позачергової сесії БМР
  2. У броварській лікарні облаштують 28 додаткових місць для хворих на COVID-19
  3. Бюджет Броварської ОТГ на 2021 рік ухвалено: хто і скільки отримає
  4. У броварську лікарню потрібні донори крові, які подолали COVID-19
Залиште відповідь

Exit mobile version