Броварчанка розробляє нове меню для дитсадків: що їстимуть діти взимку. ФОТО

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Із нового року всі заклади дошкільної освіти переходять на нову форму організації харчування. Медсестра одного з дитячих садочків Броварів Світлана Коваленко бере участь у розробці зимового меню та технологічних карток. Про це вона розповіла «Трибуні-Броварів».

Із 1-го січня 2022 року всі заклади дошкільної освіти України мають перейти на нову форму організації харчування відповідно до норм і Порядку організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою КМУ від 24.03.2021 № 305.

Робоча група

Медичну сестру з броварського дитячого садка «Капітошка» – Світлану Коваленко включили до робочої групи з розробки нового меню та технологічних карток. Вона працює в групі спільно з представниками МОН та МОЗ.

Світлана Коваленко, фото з ФБ

Світлана Коваленко зі своїми вихованцями

«Я з 2013 року друкуюсь у журналі, яке видається за підтримки МОН України – «MCFR Медична сестра дошкільного закладу». Я є одним із експертів цього видання. Влітку цього року голова ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» Ніна Омельяненко запропонувала мені увійти до складу робочої групи», – розповідає «Трибуні-Броварів» Світлана Коваленко.

Світлана Коваленко, фото з ФБ

Світлана Коваленко в редакції журналу «MCFR Медична сестра дошкільного закладу»

Зі слів Світлани, на той час вони розробляли чотиритижневе осіннє меню та картки до нього.

«Саме я розробляла технологічні картки кисломолочних страв та салатів. Після довгих перевірок осіннє меню затвердили. Тепер черга чотиритижневого зимового меню», – говорить Світлана.

Якщо на розробку та затвердження осіннього меню було декілька місяців, то на зимове меню залишилось обмаль часу. Саме тому зимове меню буде дещо схожим на осіннє, каже пані Світлана. Кардинально щось нове розробити робоча група не встигає.

Меню

Після затвердження зимового меню,  в броварському дитячому садочку «Капітошка», де працює Світлана, відбудеться його апробація. Коли саме це відбудеться – наразі невідомо. Ну а поки що броварчанка балує своїх вихованців чахохбілі, рибним суфле, м’ясними мафінами, гратеном зебра в сметанковому соусі тощо.

(Натиснути на фото для збільшення)

«Насправді, це просто назви «екзотичні». Наприклад чахохбілі – той самий гуляш із птиці, тільки приготовлений за іншою технологією. Гратен «Зебра» – це та ж сама запіканка тільки з додаванням какао і сметанного соусу. Також дітям дуже «зайшов» відварний бурячок із яблуками», – розповідає Світлана Коваленко.

ФОТО – Світлана Коваленко (Фейсбук), БМР

Читайте також:

  1. Що їстимуть учні в школах: МОН затвердив нове меню. ФОТО, ВІДЕО

  2. Новий збірник рецептів для шкільних їдалень: чи буде в меню броварських учнів полента, мусака та ягідний соус?

  3. Харчування дітей у початковій школі буде платним

  4. Оригінальні броварські кафе та ресторани 

Поділіться.

Залиште відповідь