У Києві перевірили 35 фаст-фудів, у половини виявили порушення

Pinterest LinkedIn Tumblr +
У столиці проводять рейди в закладах швидкого харчування. Перевірили вже 35 фаст-фудів. У багатьох із них виявили порушення. Про це розповіли в пресслужбі Держпродспоживслужби Києва.
Моніторинг безпечності та якості харчових продуктів тваринного і рослинного походження в Печерському, Оболонському, Шевченківському, Святошинському та Дніпровському районах Києва розпочали з 29 червня.
Одночасну перевірку вирішили проводити через низку отруєнь, які стались у столиці. Також зважали на спекотну погоду. Фаст-фуди перевіряють спеціальні групи, до складу яких входять співробітники Нацполіції, департаменту промисловості та розвитку підприємництва, департаменту міського благоустрою, відділу торгівлі та споживчого ринку КМДА, «Муніципальної охорони» та інших профільних служб.
Повідомляється, що в результаті перевірок складено 17 протоколів. Із них 9 складено ГУ Держпродспоживслужби в Києві.
«У більшості яток не встановлені субʼєкти господарювання. Немає документів, що підтверджують якість м’яса, яке кладуть у шаурму. Працюють там із порушеннями санітарного законодавства – не мають туалетів, рукавичок», – кажуть у Держпродспоживлужбі.
За фактами порушень ГУ Держпродспоживслужб ми в м. Києві склало протоколи. Штрафи становлять від 510 до 1020 грн. Штрафи за порушення, зафіксрвані поліцією, становлять від 17 тис. до 34 тис. грн, додатково можлива конфіскація.
Рейди столичними закладами швидкого громадського харчування триватимуть і надалі.
Раніше начальник ГУ Держпродспоживслужби Олег Рубан повідомив, що станом на 21 червня від зіпсованого м’яса, яке додавалося в шаурму, постраждали 23 людини, серед яких було троє дітей. Зіпсовану їжу продавали в Дарницькому районі столиці в двох закладах, які розташовані на проспекті Бажана та вулиці Анни Ахматової. У Держпродспоживслужбі повідомляють, що заклад, що торгував зіпсованим товаром, зачинено, а все обладнання вилучено.
ФОТО – Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві
Читайте також:
  1. У Броварах відкрився перший ресторан швидкого харчування Hesburger

  2. Які продукти не варто вживати на сніданок – поради дієтолога

  3. Як привчити дитину до здорового харчування

  4. Найбільше людей вбиває надлишок солі в раціоні, особливо у сміттєїжі, – Уляна Супрун

Поділіться.

Залиште відповідь