Висока якість і екологічність: як на Київщині планують розвивати харчову промисловість

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Задля європейської якості продуктів харчування і здорової конкуренції, на Київщині обласна державна адміністрація запланувала об’єднати зусилля підприємців, науковців і власні. Про це повідомляють у пресслужбі Київської ОДА.

Пришвидшити розвиток харчової промисловості в нашій області заплановано за допомогою кластера (групи) з підприємців, науковців і влади. Саме завдяки такому об’єднанню планують досягти високої якості й екологічності продуктів.

«Не менш важлива економічна складова. Завдяки податкам підприємців, Київська область має можливість будувати нові дороги, школи, поліпшувати інфраструктуру загалом. Кластер допоможе підприємцям розвивати свій бізнес і відповідно сплачувати більше податків», – зазначив голова Київської ОДА Василь Володін.

Так, завдяки об’єднанню зусиль виробники харчових продуктів зможуть:

  •  створювати і просувати свою продукцію на внутрішньому і зовнішньому ринках, розвиваючи партнерство з кластерами інших країн;
  • впроваджувати нові технології для зменшення вартості продукції;
  •  ініціювати, реалізовувати і брати участь у проєктах, спрямованих на розвиток бізнесу, розвивати ланцюжки доданої вартості;
  • збільшувати переробку органічної сировини для виробництва продуктів харчування з вдосконаленими споживними якостями;
  • лобіювати інтереси членів кластеру в органах влади;
  • забезпечити взаємовиручку і колективний захист підприємства в умовах прояву зовнішньої загрози та недобросовісної конкуренції;
  •  розвивати міжнародні зв’язки та від імені кластеру спілкуватися із закордонними й українськими бізнес-об’єднаннями та профільними асоціаціями, кластерами;
  • брати участь у міжнародних виставках на колективному стенді.

Спікерами заходу виступили Наталія Погребна – директорка департаменту економіки та цифровізації Київської облдержадміністрації, Наталія Гаращенко – президентка ГО «Клуб економістів», Олександра Правдива – ключова експертка ГО «Клуб економістів».

Читайте також

  1. Боротьба з раком: ЄС скорочує шкідливі речовини в продуктах харчування
  2. Харчування дітей у броварських школах та садочках подорожчало
  3. Сучасна шкільна кухня: як у Броварській громаді запроваджують нове харчування
  4. Харчування дітей у початковій школі буде платним
  5. Більше фруктів і м’яса, менше солі і цукру: зміни норм харчування в школах і садках
  6. Бо не дочекалися: у Броварах підприємці самотужки відремонтували частину вулиці
Поділіться.

Залиште відповідь